Сега четете
За пример!: Агенция "Фокус" се извини на всички, които преписват и крадат новините й за допуснатите грешки

За пример!: Агенция "Фокус" се извини на всички, които преписват и крадат новините й за допуснатите грешки

38ae1b84f7dbe353e6426359a9ba2cbdАгенция „Фокус“ се извини на всички, които старателно преписват и крадат новините й за допуснатите технически грешки и след това изпадат в комично състояние. Тъй като това се повтаря всеки ден и затова ни пишат многобройните ни читатели, най-накрая е редно да внесем яснота за произхода на новините, които се изливат в по-голямата част от българските интернет издания.

Конкретният пример е от тази нощ, когато в 4.59 мин. дежурният редактор е публикувал в рубриката международни новини текст озаглавен „Африканските слонове изчезват“, в който прилежно се цитира изданието „The Verge“.

В 5.10 ч. същата новина се появява в някакво електронно издание „ПИК“, което публикува същата новина и цитира същото издание естествено с автор „ПИК“.

Къде е заблудата? Новината е преведена от Екатерина Антонова, която е дългогодишен служител на Агенция и Радио „Фокус“, която понастоящем живее в САЩ. Поради естеството на сегашните й занимания нормално е да допуска технически грешки. Лошото е, че когато се краде и преписва обикновено няма време да се вникне в текста и се грабват и грешките.

Вижте и

Затова се извиняваме на читателите си и оставаме с убеждението, че истината винаги намира начин да излезе наяве. На засегнатите, които не само и единствено от това издание, препоръчваме просто да ни цитират. Във „Фокус“ зад всяка новина има автор, което е въпрос и на отговорност.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре