nosht na ansambliteСтоян Янкулов-Стунджи и Иво Папазов-Ибряма свирят сбор за Нощта на ансамблите. Събитието ще е на 11 ноември в зала 1 на НДК и прочутият перкусионист и кларнетистът са специални гости, съобщиха организаторите от “Артишок”.

Главни действащи лица в събитието са танцьорите от трите най-големи фолклорни състава в България – “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин”.

Билетите за събитието вече са в продажба, а цената им е от 15 до 30 лв. Те могат да бъдат закупени от мрежата на Ticketportal.bg, също от Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, вериги магазини Office1Superstore, Booktrading, Книжен център Гринуич, На Тъмно, а в работно време и от офиса на Тикетпортал – ул. “Цар Иван Шишман” №7.

Иво Папазов-Ибряма е носител на престижното отличие “World Music Audience Award” на британското BBC Radio 3 от 2005г. Сред дежурните определения по негов адрес са Слънцето на кларинета и некоронован цар на сватбарската музика. Славата на музиканта се носи по света и много по-често Ибряма може да се види и чуе извън пределите на България, отколкото у нас.

Стоян Янкулов-Стунджи е майстор на ударните инструменти, който участва в не един и два проекта с български и чужди изпълнители. Той заедно с Елица Тодорова спечелиха българското издание на Евровизия през 2007 г. с песента “Вода” и класираха страната ни на пето място в конкурса. Лауреат е и на отличието “Златна лира” от 2004 г. в категория „Джаз”.

Любословие, 20.08.2014

[spider_facebook id=”1″]