Сега четете
Роулинг се завърна в света на Хари Потър

Роулинг се завърна в света на Хари Потър

J._K._Rowling_at_the_White_House_2010-04-05_9Джоан Роулинг се върна към света на Хари Потър. След като в началото на месец юли писателката се сети за любимия си магьосник и неговите пораснали приятели, сега Роулинг публикува на сайта Pottermore кратък разказ, посветен на пеещата вълшебница Селестин Уорбек, която се споменава няколко пъти в книгите за малкия магьосник.

Тя е любимата певица на майката на Рон Уизли – най-добрият приятел на Потър. Уорбек е наполовина мъгъл, наполовина магьосник. Принадлежи към дома „Грифиндор“ в училището за магия и вълшебство „Хогуортс“.

Кратката история на певицата, публикувана от Роулинг, е от 500 думи. Писателката описва героинята си като дръзка дама, напомняща певицата Шърли Беси.

„Световноизвестната певица Селестин Уорбек е родом от Уелс. Нейният баща, служител в отдела за връзки с мъгълите, среща майка й – мъгъл (провалена актриса), когато я напада Lethifold – вълшебно създание от света на Хари Потър).

В началото на месец юли писателката вече публикува една история с героите от „Хари Потър“. В нея е описана срещата на тримата главни герои – Хари, Рон и Хърмаяни – на финала на Световната купа по куидич през 2014 година.

Джоан Роулинг е британска писателка с история, която може да разтърси всеки и да накара всеки да повярва, че съществуват вълшебства.

Тя е родена на 31 юли 1965 г., в семейство, което я обича безкрайно много. Нейната майка всяка вечер и чете приказки, близка е с по-малката си сестра Даяна, с която прекарва детските си години, а баща и е човек, който държи тя да се занимава с нещо, което ще и докарва стабилни доходи, за да може да живее добре.

За разлика от баща си Джоан има съвсем различни планове за бъдещето – иска да стане писателка. Кандидатства в Оксфорд, но не е приета и след настояване на нейните родители завършва езици. Малкото момиченце в нея обаче все още бленува да стане писателка, тя не иска да си изкарва прехраната с това, но това е нейната страст и я следва с цената на всичко.

Роулинг започва да пише историята за Хари Потър съвсем случайно, докато пътува във влак, връщайки се от поредното, неуспешно интервю за работа. Тя сънува гората, в която като малка си е играела на магьосница със сестра и Дай и приятелят им Иън Потър, от където може би идва и името на главния герой Хари.

Но точно на нова година телефонът и иззвънява и баща й казва, че майка й е починала, която между другото е болна от множествена склероза. Тя така и не успява да сподели магическия си герой с нея. След погребението Джоан заминава за Португалия, където преподава английски език. Там тя се омъжва за журналист и имат красива дъщеричка Джесика. За съжеление бракът не потръгва и една вечер, когато съпругът и се прибира пиян и я удря и хвърля кутията с нейната история, Роулинг го напуска и отсяда при сесра си и нейния съпруг.

Още непознатата писателка показва за пръв път произведението на Даяна, която я насърчава да го довърши, защото е запленена от историята и вярва, че по-голямата и сестра ще успее да сбъдне мечтата си.

Вижте и

След това Джоан Роулинг започва работа като учителка, но все пак довършва книгата, в която заимства много неща от нейния живот и нейното ежедневие. Най-обикновени неща, които стават вълшебни и ни отнасят в света на вълшебства и магии. Тя я разпраща на мнозина агенти и получава безброй откази, но когато едно младо момиче на работа при утвърден агент я прочита тя разбира, че това не е обикновена детска книга. Тогава я прочита и агентът, който е силно впечатлен от авторката и книгата и така Роулинг се сдобива с агент.

По-късно с много упоритост от страна на нейния агент, който казва на издателство „Блумсбъри”, че: „това е една от онези книги…”, те издават първата книга от поредицата „Хари Потър и философският камък”, като единствено променят името на авторката от Джоан Роулинг на Джей Кей Роулинг, тъй като е по-лесно когато всички мислят, че си мъж.

И така от едно обикновено момиче без майка, самотна майка, която се издържа от помощи, а след това от учителска заплата днес Джоан Роулинг е омъжена за Д-р Нийл Мъри от 2001 г. има 3 деца и е втората най-богата жена в света след Опра Уинфри.

Любословие по отговорни източници 20.08.2014

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре