somerset-maugham

Уилям Съмърсет Моъм (на английски: William Somerset Maugham) е английски белетрист и драматург, един от най-известните и най-високоплатени западни писатели през 30-те години на XX век. Роден 25 януари 1874 г. Париж, Франция Починал 16 декември 1965 г. (на 91 г.) Ница, Франция

[spider_facebook id=”1″]

Най-забавното в живота е, че когато отказваш да приемеш нещо друго, освен най-доброто, много често получаваш именно него.  Съмърсет Моъм

С тази мисъл споделена за вас, нашите читатели  започва книгата – Успехът и парите от Джон Кехоу ето част от неговият анализ:

Част I

Разумът

1. Това, което виждате, е онова, което получавате

Как възприемаме света около нас? Приятелски? Враждебно? Очакват ли ни много приятни моменти или животът ни е тежък, изпълнен предимно с горчиви разочарования? Дали повечето ни усилия се увенчават с финансов успех или просто добрите идеи идват и си отиват? Животът е приятен, хубав, скучен, вълнуващ или жесток? Как виждаме света, в който живеем?

Всеки от нас ще отговори на тези въпроси по начини, които почти не се различават един от друг. Ще отговорим според собствения си уникален личен опит.

Понякога ще си противоречим, но най-вероятно всеки от нас ще бъде прав. В каквото и да вярвате, вие сте прави. Две напълно противоречащи си мнения могат да бъдат верни. Но как е възможно това?

Не трябва ли едното да е вярно, а другото — грешно, или поне едното да е по-правилно от другото?

Е, не е задължително. И за разбирането на този парадокс се налага да погледнем на съществуващата действителност по съвсем различен начин, така че да видим истината отвъд това, което гледаме.
Вие се самоизграждате и вашите вярвания са лещите, през които гледате света; те са и притегателната сила, чрез която безбройните преживявания се приближават към вас. Животът е много по-загадъчен отколкото изобщо подозираме.

Той е променлив и динамичен по начин, който никога не бихме могли да си представим.

Той е буквално толкова различен и разнообразен, колкото хората, които го изживяват. Но, най-важното е, че основната причина за всичко, което ни се случва, се намира вътре в нас.

[spider_facebook id=”1″]