Сега четете
ТВ7 загуби футбола, Нова го взе

ТВ7 загуби футбола, Нова го взе

nova-tvТВ7 загуби и футболното първенство на България, след като не изпълни финансовите ангажименти към компанията „Футбол Про Медия“, притежател на правата. Новият дом на „А“ група, Купата на България и суперкупата в сегашния и следващия сезон ще бъдат каналите на „Нова Броудкастинг Груп“.
Дебютът ще е „Лудогорец“ – ЦСКА в събота вечерта по Диема от 20 ч. В неделя ще върви „Левски“ – „Ботев“ в същия час.

Планира се от следващия кръг да се излъчват по 4 мача на уикенд.

Футболът бе едно от последните останали важни събития в ефира на ТВ7, а сега заради неизпълнените по договора плащания иде дело за 12 млн. лева. Това е неустойката. ТВ7 трябваше да преведе 2,5 млн. лева до петък.

„Футбол Про Медия“ плати 40 процента от цялата сума за телевизионни, рекламни и радиоправа – пише в становище на компанията. Нашето действие бе важно за нормалното стартиране на първенството. ТВ7 не заплати дори стотинка и направи значителни нарушения.“

Според неофициална информация в последния момент Би Ти Ви също е проявила голям интерес и дори излязла с по-добра оферта.

Но „футбол Про Медия“ е предпочела за партньор „Нова“, за която повече от месец се говори, че ще получи правата.

Вижте и

Сред кандидатите за „А“ група бе и сателитният оператор „Булсатком“ с каналите ТВ+ и F+.


Луис Суарес направи първа тренировка с „Барселона“. Уругвайският нападател получи разрешение да участва в заниманията, но не и в официалните мачове. Суарес бе наказан за 4 месеца, след като ухапа италианеца Джорджо Киелини на Мондиал 2014.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре