607d6c195377847ee1fe47b103b63cbeРеформаторите може би търсят някаква идентичност. Смятам, че нямат идентичност, каза Цветан Цветанов.

Ние сме най-голямата парламентарно представена партия, искахме да правим политика, а не междуличностни престрелки. Искахме да говорим за препокриване на нашите политики. Да се обединим върху четири-пет основни приоритета – енергийната независимост, за образованието…. В момента България предстои да усвои 32 милиарда лева за европейската солидарност, никой не говори за това. След изборите, днес заявяваме, ГЕРБ стои отговорно на политическата сцена. ГЕРБ се регистрира първата политическа сила в ЦИК. Тук има елемент – дали си готов за предстоящата парламентарна битка.

Убеден съм, че ще имаме над 121 депутата. В Общинския съвет въпреки различията имаме общ език, София стана една от добрите европейски столици. Въпреки различията, ние имаме много общи теми, по които да си говорим. Искаме да има прозрачност в управлението. Ние сме готови с нашата управленска програма, тя е над 200 страници.

Трябва да има приоритет в сектора за сигурност. Ние сме готови със законопроекти, които трябваше да бъдат гледани – Закона за МВР, Закона за ДАНС, за службите за сигурност. Трябва да бъдат приети тези закони, за да може в новата финансова година да влязат тези закони. Оценката е дадена за ръководството на БНБ, при едно ново правителство и нов парламент ще се върви към смяна на ръководството на БНБ. Нямаме никаква вина за това, което се случи с КТБ.

Не трябва да превръщаме парламента в това, което беше в последните 12 месеца. Искаме да има диалог, който да дава перспективата за държавата, какво ще бъде законодателството, какви ще бъдат промените. Трябва да се прави политика, да се направи политически и обществен консенсус. Правителството е съставено изцяло от президента. Да се съгласим с това и да се подготвим за предстоящите избори.

Убеден съм, че ще има много критики и към бъдещи назначения, но трябва да даваме шанс на тези, които носят отговорност. Когато се спечелят изборите, ние трябва да ес съобразим с волята на българските избиратели и да намерим общ диалог, да може да направим това, което хората очакват. Това противопоставяне доведе до този хаос в държавата, смята Цветан Цветанов.

НоваТВ, “Събуди се”