ede81c2e6d70a428043613f83893fc69Репортаж с Елена Иванова – председател на УС на Съюза на собствениците; Златко Димитров – изп.директор на „Слънчев бряг” АД

„Бар Крол” в Слънчев бряг. Младите чуждестранни туристи се забавляват с много алкохол в баровете и по улиците на курорта. За спазването на обществения ред следят и от полицията. Това е мероприятие, което е популярно от няколко години и е предназначено за младите хора, казва Елена Иванова. Ресторантьорите, туроператорите и хотелиерите са против това мероприятие, защото рефлектира негативно върху имиджа на комплекса. Щом пазара търси това мероприятие, значи трябва да се прилага. Мнението ни е, че това мероприятие трябва да бъде изнесено в някаква част на Слънчев бряг и да не се наблюдава и чува от другите гости, допълва още Елена Иванова.
Златко Димитров – изп.директор на „Слънчев бряг” АД смята, че вариант с изнасянето не е невъзможен, но е свързан със създаване на добри условия, разговори и регулиране на предприятието. Изтрезвителят на Слънчев бряг е тревата. Обособяване на изтрезвител е свързано с доста работа. Туристическа полиция е необходима, смята Елена Иванова. Иван Иванов – Бургаска регионална туристическа камара смята, че трябва да има санкции при нарушения. Да не се продава евтино, завършва Иван Иванов.

Елена Иванова смята, че трябва да се за устойчив туризъм и това не включва подобен род мероприятия и подобни дейности. Надценката убива продукта, счита Златко Димитров , има други методи за въздействие, има наредба на Община Несебър която казва какви са санкциите за нарушаване на обществения ред, да се засили контрола.

НоваТВ, “Събуди се”

[spider_facebook id=”1″]