Сега четете
8000 души от цял свят аплодираха спектаклите от „Сцена на вековете"

8000 души от цял свят аплодираха спектаклите от „Сцена на вековете"

Близо 8 хиляди зрители са аплодирали спектаклите от Летния оперен фестивал „Сцена на вековете“, който се проведе от 2 до 10 август във Велико Търново. Сред чуждестранните туристи, които са се качили на крепостта „Царевец“ в шестте фестивални вечери, имаше гости от цяла Европа, Обединените арабски емирства, Пакистан, Египет, Мексико, САЩ, Аржентина, Китай, Корея, Япония, Австралия. Специално за събитието във Велико Търново се пристигнали групи от Испания, франция и Италия.

atilaПрестижният форум беше открит с операта „Мадам Бътерфлай“ на Джакомо Пучини, която беше представена в две поредни вечери. До завладяващата история на младата японска гейша Чо Чо Сан и американския военноморски офицер Пинкертон гледаха над 240о души. В две поредни вечери хиляди търновци и гости на града се качиха на Царевец за балетите „Жизел“ от Адолф Адам и „Зорба гъркът“ по музика на Микис Теодоракис.

Много деца и младежи от страната и чужбина привлякоха и едноактните опери „Джани Скики“ от Джакомо Пучини и „Селска чест“ от Пиетро Маскани, с които завърши фестивалът под открито небе в старата столица.

Двата спектакъла бяха изпълнени в една вечер от трупата на Софийската опера и балет.

Вижте и

Публика от цял свят събра на крепостта „Царевец“ във Велико Търново тазгодишното издание на Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“. Сред зрителите, гледали опера и балет сред естествения декор на двореца на средновековните български царе, имаше организирани и индивидуални туристи от страната и чужбина.
„Сцена на вековете“ се организира от Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ в партньорство със Софийската опера и балет.

– Музикалното събитие на лятото е сред основните събития в кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре