Episode 1 Picture Shows: The pure gold Shwedagon Pagoda in Yangon, former capital of BurmaБирма – истинска съкровищница на дивата природа, ще разкрие тайните си пред зрителите на Viasat Nature на 13 август, в 19:20 часа в премиерния сериал „Експедиция в Бирма”. Екип от учени и кинематографисти, поемат предизвикателството да открият дали е възможно огромните гори на Бирма да се окажат последната крепост за емблематичните видове, които вече са изчезнали или са застрашени в останалата част на света.

Дали ще бъдат открити нови растителни и животински видове в дивата джунгла, което ще гарантира опазването на тази жизненоважна територия като една от малкото непокътнати в бъдеще, ще разберем през август в „Експедиция в Бирма”.
Красотата на дивата природа ще продължава да ни удивява през целия месец и с поредицата „Светът на дивата природа”. От 18 август, 16:40 часа ще отправим нов и свеж поглед към прелестните места, които ни обкръжават. Благодарение на камерата на Viasat Nature зрителите ще могат да преминат през блата, острови, изпълнени с прилепи пещери, каньони и много други природни забележителности, като същевременно се запознават със създанията, които изпълват с живот този необятен и разнообразен пейзаж. Техен верен водач в това любопитно пътешествие ще бъде Шарън Колинс.