Сега четете
Чака ли ни режим на тока?

Чака ли ни режим на тока?

Таско-ЕрменковБившият депутат от БСП Таско Ерменков каза в студиото на БТВ, че в София водачите на листи трябва да бъдат по-разпознаваеми лица, а това как ще бъдат подредени листите е въпрос на ръководството на партията. Той сподели, че ще влезе в битката, защото смята, че може да бъде полезен със знанията и уменията си в областта на енергетиката.

Енергийният експерт заяви, че не се притеснява от режим на тока през зимата поради причините, които е чул от сегашния вицепремиер. „Няма никакво основание да смятаме, че ще има режим на тока, ако не се опитваме по този начин да плашим българския народ. Това, че в системата има голяма задлъжнялост не означава, че ще спре производството на електроенергия.”, посочи той. Ерменков смята, че няма опасност трите милиарда задлъжнялост в енергетиката да се превърнат в държавен дълг. Можем да говорим за влошена ликвидност, но в никакъв случай за банкрут, категоричен бе експертът.

Ерменков коментира очакваната промяна в цената на тока от 1 октомври като посочи, че е предупредил за него още преди два месеца. „Ако не успеем да предоговорим условията с американските централи и да нормализираме отношенията с ВЕИ сектора ще ни чака увеличение на цената.”, добави той.

Тенденцията на повишаване на цената на електроенергията винаги е била и е нормална тенденция в цял свят. Нека да не забравяме, че миналата година по това време, когато намалихме цената на електроенергията това беше глътка въздух за малките фирми и за потребителя, отбеляза Ерменков. Това намаляване беше основателно и резонно, защото беше направено въз основа на открити резерви в системата. Те вече се изчерпаха и поради тази причина най-вероятно ще има повишение на електроенергията, каза още енергийният експерт. Той прогнозира увеличението да бъде в рамките на 10%, което според него не е много.

Вижте и

„Най-големия проблем на България е, че ние не можем да постигнем политически консенсус, когато става въпрос за национални обекти. Поради тази причина е хубаво експертите в България да седнат на една маса и да разберем къде е бъдещето и какво трябва да направим. Имаме достатъчно наши експерти.”, каза Таско Ерменков на финал.

bTV, „Тази сутрин“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре