Robin-Williams-robin-williams-23617866-2100-1382Легендарният актьор Робин Уилиям е открит мъртъв дома си в Сан Франциско на 63-годишна възраст, предадоха световните агенции.

Според полицията комикът сам е сложил край на живота си заради дълги години страдане от депресия.

Робин Уилиям е един от най-успешните актьори на нашето време, като зад себе си е оставил филми като “Good Morning, Vietnam”, “Приключенията на барон Мюнхаузен”, “Мисис Даутфайър”, “Джуманджи”, “Двестагодишен човек” и още много други.

Тази сутрин съпругата на Уилиямс от 3 години Сюсан Шнайдер написа отворено писмо, което гласи: “Тази сутрин загубих съпруга си и най-добрия си приятел, а света загуби един от най-обичаните си артисти и невероятни човешки същества. Аз съм съкрушена”.

Уилиямс стана известен след участието си в телевизионната поредица „Морк и Минди“ (Mork and Mindy) и с участието си в редица популярни филми през 1980-те. Носител е на Оскар за най-добра мъжка второстепенна роля за филма „Добрият Уил Хънтинг“ (Good Will Hunting, 1997), както и на 3 Златни глобуса и 3 Грами. Той е на 13-то място в списъка на „100 най-големи комици за всички времена“.През 2009 година е включен в Дисни залата на славата като легенда на Дисни.