ktb-19Днес пред БНБ Facebook група организира протест с искане за незабавно отваряне на КТБ.

Групата се казва „КТБalive” и заявява, че възникналите сериозни проблеми с Корпоративна търговска банка и поставянето й под специален надзор от органите на БНБ, чрез който е замразена цялата дейност на банката, създават изключително сериозни и тежки проблеми на нас, вложителите, добросъвестните кредитополучатели, фирми и др.

От всички досегашни действия на компетентните органи виждаме, че те нямат никакво желание да работят по европейски и освен размотаване и препращане във времето на решението на проблема, друго не се случва.

В тази връзка създадохме Facebook група „КТБalive”, в която участват пострадали вложители, служители и фирми от бездействието на компетентните органи и институции, която организира пред БНБ протестно събиране, на което да бъде поискано от Управителя и Управителния съвет на банката да започнат да си вършат работата, за която им плащаме, и да решат проблема в сроковете, в които много по-тежки проблеми бяха решени в съседна Гърция, Кипър и Португалия.

Ние не сме по-малко европейци от вложителите в техните страни и считаме, че след като техните проблеми са решени за дни и седмици, е недопустимо нас да ни баламосват вече два месеца!

Искаме българските институции да работят по европейски, като направят така, че да получим достъп до сметките си още в следващите дни, както стана в горепосочените страни!

Апелираме към вашата подкрепа за начинанието, тъй като решаването на този проблем не засяга само нас, а всеки член на българското общество, тъй като колкото повече решението се отлага в бъдещето, толкова цената му ще бъде по-висока и поета от всички нас – европейските данъкоплатци в България, заявяват организаторите на протеста”, пишат на страницата си от групата.

Организира се протест пред БНБ заради КТБ

Организира се протест пред БНБ заради КТБИнтервю с Даниел Божилов – член на инициативата КТБALIVE Вложители в КТБ се събират във Фейсбук, за да протестират пред БНБ. Протестът е насрочен за понеделник, 15:00 часа, пред сградата на Народната…