Сега четете
"Беглика фест" се завръща

"Беглика фест" се завръща

От 21 до 24 август на бреговете на язовир голям Беглик за шести път ще бъдат провокирани традиционните гледни точки към начина ни на живот, културата ни на потребление, системата, в която функционираме и музикалните ни вкусове.

„Беглика фест“adventure5 бележи голямото си завръщане с послание за демокрация на участието и силата на колективния интелект да решава предизвикателства, информира Stand.bg.

Най-новата инициатива – иновативният форум „Метаморфози“, ще бъде „изложение“ на всевъзможни форми, които стимулират колективна креативност по горещи и актуални въпроси.

Залагаща на формите, които дават пространство на търсещите хора да играят и създават заедно, тази концепция на фестивала е основна линия в настоящото му издание.

Публиката ще бъде в ролята на създател на уникалния фест и ще може не просто да „потребява“ преживявания, но да и ги създава. Ето и примери:

– Да музицира и създава приказки в музика в проекта „Разходка по луната“ с Константин Кучев (глас, китара, цигулка), Димитър Диков (глас, китара) и Николай Попов (beatbox);

– Да се учи от най-авангардните в българския музикален ъндърграунд с работилниците на платформата „Биг Банда“, като участва в създаването на музика с представители на новите течения в съвременната българска музика;

– Да участва в интерактивните инсталации и създава новата харта на „Беглика“ в кулминацията на заедността и храма на колективната интелигентност – форум „Метаморфози“, в който ще се включи дръзкият авангард на социалната промяна в България и над 50-има лектори, реформиращи образованието, икономиката и културата в България.

Освен всичко това програмата, създадена от публиката, която можеше да подаде свои предложения до края на юли, включва куклен и танцов театър, акробатика, въжена градина и безброй работилници. През цялото време всеки, който иска, ще има и достъп до разнообразни форми на транспорт – сал-къща, планински велосипеди и (не)обикновени каяци.

Голямата музикална сцена акцентира на необикновени комбинации от култури и жанрове.

Вижте и

Звуците на ирландско бузуки, българска тамбура и гъдулка, ориенталски бендир и персийски уд хармонично ще се слеят в едно с вибрацията на латински, унгарски, староарабски, шведски, старопортугалски в музикалния проект Eriney. Тяхната музика е плетеница от западноевропейска средновековна музика, балкански фолклор и ориенталски орнаменти.

Гостите на фестивала ще имат и необикновено преживяване, докосвайки се до новия проект „Белонога“ , който носи преосмисленото и осъврменено звучене на българския фолклор.

„Беглика фест“ ще бъде домакин и на изгряващата звезда на новия проект на световния бийтбокс шампион – Александър Деянов – Skiller и Павел Терзийски – Voxbox.

Както винаги публиката ще бъде предизвикана да излезе от зоната си на комфорт и да остави автомобилите си на язовирната стена и да използва водните таксита на фестивала, които са по-екстравагантни от миналите години.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре