Сега четете
За служебното правителство, изхода от кризата, упреците за партньорство с ДПС и трансформациите при реформаторите

За служебното правителство, изхода от кризата, упреците за партньорство с ДПС и трансформациите при реформаторите

boiko_borisovГост: Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ. От студиото на БТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази притесненията си за бедстващите райони и помоли новото правителство веднага да обърне внимание на бедстващите хора в Мизия.

С проф. Близнашки работихме по време на събирането на подписки за референдума и аз имам страхотни впечатления от него, каза Бойко Борисов относно новия служебен премиер.

С тази омраза между политическите партии, с това публично заклеймяване с всекидневните въпроси кой с кого ще прави коалиция аз не виждам как ще се състави кабинет, сподели Борисов. За него думата коалиция е една от най-непредпочитаните и опасни думи в днешната политика. По думите на Борисов стабилност би могла да се случи след 5 октомври, когато да се изгради едно правителство на спасение, а не на съгласие.

Борисов опреди твърдението, че е неформален лидер на реформаторите като несериозно. „Ако е имало задкулисие да дойдат и да кажат кой е говорил задкулисно с мен и по каква тема. Аз твърдя, че такова нещо няма.”, заяви той. Според него в една партия проблемното време е времето преди да се наредят листите. „В ГЕРБ нямаме тези проблеми.”, категоричен бе лидерът на партията.

„Да се актуализира бюджетът беше правилно. БСП направи така, че това да не стане. ДПС са по-умни, с по-добри експерти. Техните експерти в лицето на Цонев и много други прекрасно знаеха в какъв тежък колапс е държавата. Цонев знаеше прекрасно, че ако влязат в зимата БСП, ДПС и „Атака“ така ще се сгромолясат, че повече няма да могат да се вдигнат.”, коментира Бойко Борисов. По думите му следваща власт без участието на ДПС е напълно възможна.

„Убеден съм, че ще имаме добър резултат на изборите. Надявам се реформаторите да проявят разум.”, каза още лидерът на ГЕРБ в ефира на БТВ.

Вижте и

Дойдат ли БСП на власт винаги има банкова криза, смята Борисов. „Когато четвърта поред банка е под особен надзор и не се знае какво ще се случи с парите на хората не е ли банкова криза?”, попита той. Според лидерът на ГЕРБ незабавно трябва да се изплатят влоговете на хората, а октомври ще е късно да се спасява банката.
„Ако служебният кабинет остане повече от два-три месеца това ще е лошо за държавата. Предстои тежка зима. Времето до април ще бъде много тежко.”, каза още Бойко Борисов.

bTV, „Тази сутрин“

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре