mihnevaГост: Маргарита Михнева, журналист и Антон Тодоров, политолог Резюме: Скандал между разследващия журналист Маргарита Михнева и политолога Антон Тодоров в студиото на “Добро утро, България!” по TV7 заради служебния премиер проф. Георги Близнашки. В ябълката на раздора се превърна политическото минало на новия министър-председател, който е имал дълбоки леви убеждения.

Дори през 2012 година самият той пише във в. “Дума” пише след смъртта Йордан Йотов: “Той беше един комунист, чист, безкористен, всеотдаен”, заяви Тодоров. Статията е: “Чичо Дачо, борбата продължава”. Големият проблем е, че в България всеки прави, каквото си иска. Нищо в България не си е на мястото. Идват левите назначават десния Орешарски за премиер. Идват десните и назначават съветника на Живков. Това е скандално, допълни гостът.

Не може един факт да се вади и с него да се осмисля цялата биография на човека, контрира Маргарита Михнева. Ако аз кажа, че баща ти е бил съден за убийство и е лежал затвора, това трябва ли да осмисли твоята биография, обърна се тя към политилога.

Ти вадиш неверни факти и аз мога да те дам под съд. Баща ми е защитил живота си, в миналото много хора са били съдени, категорично пък заяви Тодоров.

Аз искам да кажа друго – може ли такъв факт от твоята биография не може да осмисли твоите научни разработки, защити тезата си Михнева.

TV7, “Добро утро, България”