Сега четете
Лятото – подходящ момент за активен маркетинг

Лятото – подходящ момент за активен маркетинг

SummerPlansGraphicМного различни видове бизнес извън сектора на туризма познават летния спад на продажбите. Това е моментът, в който кривата на бизнес приходите тръгва надолу в горещите месеци и само допълнителните активности могат да я вдигнат до предишните й нива от пролетта.

„Открих, че има няколко начина да се преборим с този спад. Може да стане с маркетинг. Няколко умни маркетингови тактики могат да поставят бизнеса в по-добра финансова позиция това лято“, коментира в списание Entrepreneur американката Дебора Суийни – изпълнителен директор на сайта MyCorporation.com.
Ето какви съвети дава тя.

Работете за маркетинга си повече от обичайното. Лятото обикновено не е периодът, в който ни се работи по социологически данни на аудиторията и инструменти за достигането й чрез маркетингово съобщение, но точно в него не бива да се отпускаме, смята Суийни. По думите й маркетингът и през този сезон трябва да е в топ форма, дори в по-добра от обичайното. Не бива да стихва потокът от информация по рекламните канали.

Налагат се малко повече усилия в летните месеци, но си заслужава, защото благодарение на тях бизнесът няма
да се бори да се домогне до желаните резултати в края на годината, казва авторката.

Търсете възможности за локална реклама. Около вас има нова аудитория. Въпреки че икономиките се възстановяват след кризата, потребителите са с променена психика. Те научиха добър урок от времената на ръст на безработицата и мнозина сред тях са склонни да харчат далеч по-малко.

Проучване на „Галъп“ в Щатите показва, че отделяните от хората средства за храна, пътуване и облекло са намалели. Същото проучване обаче посочва и че американците, както други нации, все още държат на лятната си почивка.

Вижте и

От това може да се възползва бизнесът. Всички културни събития, спортни игри, туристически преходи в даден град, независимо колко голям е той, са повод за прииждането на нов поток от хора в него. Ако бизнесът се намира наблизо, той може да спечели от това. Затова е време за локален маркетинг. Обменът на състава на населението на местно ниво дава възможност за представяне пред нови хора. Идеята е да положите усилие да се покажете пред туристите и гостите на града си през лятото и да създадете присъствие. Външната реклама може да е добър инструмент да го направите.

Преосмисляйте пазара. Ако забележите, че губите значителен пазарен дял, започнете да събирате нови данни за аудиторията си от настоящи и потенциални клиенти. След това инициирайте нови маркетинг активности, предназначени за нея. Ще се изненадате колко може да ви помогне една кампания в социалните медии или чрез SEO в Google. Лятото е момент на маркетингово затишие от страна на много конкуренти, когато потребителите активно търсят в мрежата продукти и услуги.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре