Сега четете
Кабинетът “Орешарски” си отива. Какво е политическото наследство?

Кабинетът “Орешарски” си отива. Какво е политическото наследство?

sociolozi-predizbornata-kampaniq-startira-isterichno-191368Интервю с Живко Георгиев, социолог, Геновева Петрова, социолог.

Наследството, което оставя кабинетът „Орешарски”, не е много по-различно от това, което получи. Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва” социологът Живко Георгиев. И парламентът, и правителството не успяха да свършат много работа. Нищо не се промени радикално. Голяма част от проблемите на българското общество си остават нерешени. Сериозни реформи не бяха проведени, смята социологът.

Той бе категоричен, че на парламентарните избори активността ще е по-висока в сравнение с евроизборите. Хората ще гласуват, за да наказват. От любов у нас не се гласува вече, подчерта Живко Георгиев. Според социологът Геновева Петрова отиващото си правителство е задълбочило кризата у нас и е влошило отношенията на България с външнополитическите партньори.

По думите й ГЕРБ излиза от 42-то Народно събрание в най-добра кондиция, а БСП е най-потърпевша от управлението на кабинета „Орешарски”. Тя допълни, че ДПС е в обичайната си форма, а привържениците на „Атака” са разколебани в подкрепата си за националистите.

Вижте и

БНТ „Денят започва”
[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре