10577133_10152598599812320_3827287009047314386_nВоди в БНТ до края на август, стартира нощен маратон с 5-има водещи по BOX TV

След 8-годишно затишие Роро Кавалджиев се върна на екран с Парк Live. Рубриката му стартира вчера и ще се излъчва в рамките на „Денят започва” по БНТ всяка делнична сутрин до края на август. В рамките на 30 минути водещият ще вади от анонимност талантливи улични музиканти, но ще изповядва и имена от БГ поп елита. До края на седмицата зрителите ще пият сутрешното си кафе с актуалните хитове на Миро, Жана Бергендорф, Били Хлапето, Ангел и Мойсей и Нора Караиванова. „Монитор” разпита Роро за повече подробности около проекта.

Роро, защо избра да дадеш трибуна на уличните музиканти в Парк Live?

Голяма част от талантите на България нямат сцена за изява, а сцената е най-важното нещо за един артист. Щастлив съм, че БНТ отделя от най-гледаното време сутрин, за да можем да представяме интересни нови имена. Още в първата седмица ще слушаме рок, поп музика от нова женска банда от София, както и гостуващи групи от Варна и Русе. Всяка седмица зрителите ще гласуват за любимите си изпълнения на bnt.bg, а в края на поредицата победителят ще спечели заснемане на клип от BOX TV, както и запис в професионално студио.

Какъв процент от предаването ще бъде заето от утвърдени имена на БГ сцената?

Ще ставам много рано, тъй като първото включване от Парка ще бъде в 7,15. В първата част ще разцъкваме най-новото от социалните мрежи и интернет, ще обсъждаме интересни теми извън политическата матрица, с две думи – свежа глътка въздух за добро утро! Във втората част – от 8,30, ще представяме групите и изпълнителите, които ще пеят на живо. Веднага след това продължаваме с утвърдени имена от съвременната музика, които ще представят най-новите си клипове.

Беше готов да обсъдиш със Севда Шишманова старта на Next TV в БНТ. Какво всъщност се случи с формата, с който планираше голямото си завръщане на екран?

roro

От два месеца съм програмен директор на музикалната BOX TV. Именно там ще стартирам NEXT TV, който в момента е във финална фаза. Това ще бъде интересен микс от музика, интернет, гейминг, социални мрежи, кино, електронен спорт, както и всичко, което вълнува младите хора. NEXT TV ще се излъчва в петък от 21 до 5 ч. сутринта, а зрителите ще бъдат част от предаването, споделяйки интересно съдържание с аудиторията в реално време. Ще има и интерактивни игри, в които те ще се състезават с други участници, без да стават от фотьойла вкъщи.

Това ще бъде и сцената, на която българските изпълнители ще представят новата си музика. Диджеи ще миксират музика на живо, а всеки от петте сегмента ще има отделен водещ. Иначе не, не съм говорил със Севда. Преди време изгубих много енергия, опитвайки се да реализирам проекта в друга национална телевизия (бел. авт. – bTV), затова сега за дом на предаването предпочитам независима медия като BOX TV.

Минус колко килограма приключи „Влез във форма с нас”, където топяхте талия заедно с Дидо Мачев?

Минус 12, а след края успях да възстановя 3 кг обратно (бел. авт. – смее се). Продължавам да живея осъзнато и да се грижа за тялото и душата си. Не бих искал да затъна обратно в блатото, защото излизането от там изисква много време и постоянство. Здравословният начин на живот е най-големият подарък, който човек може да направи за себе си и за хората, които обича.

В какво друго риалити за самоусъвършенстване би влязъл, ако имаш възможност?

Животът е най-голямото риалити. През последните години непрекъснато се стремя да уча уроци и да търся баланс във всичко. В крайна сметка човешкият мозък е един гениален софтуер, който позволява надграждане, стига душата да осъзнава това. Няма по-прекрасна симбиоза от тази между ума и сърцето. Вече медитирам дори и когато мия чинии. Човек трябва да прогресира през целия си земен път.


Какъв тв формат не би водил дори срещу колосален хонорар?

Не бих се занимавал с нещо, което не ми е на сърцето, независимо от хонорара. Винаги, когато съм опитвал да правя нещо за пари, съм се провалял, затова не смятам повече да губя ценно време и енергия в идеи, които са далече от мечтите ми. Една от най-големите ми мечти бе да водя състезание по художествена гимнастика и ето че това ще се сбъдне следващата седмица. Илияна Раева и Мария Петрова ме поканиха да бъда говорител на Световната купа в София. Голяма отговорност и голяма тръпка. Нямам търпение!


Най-инфарктната ти случка по време на ефир, или въобще в професията?

 Помня как с оператора на ММ Калина тичахме 3 км в проливен дъжд в Истанбул, преследвайки автобуса на Аланис Морисет. Мениджърът й ни се възхити и ни допусна лично до Аланис, която даде единственото интервю за медиите. Беше голямо преживяване!

[spider_facebook id=”1″]