map_vКанал 3 може да предава пряко мачове на „Етър”

Някои от възловите мачове на „Етър” през новото първенство най-вероятно ще бъдат предавани пряко по Канал 3. Това стана ясно при гостуването на президента на Аматьорската футболна лига Румен Вълков на заседанието на клубовете от Северозападна България в Зоналния съвет на БфС.

Предвижда се Канал 3 да предава пряко най-интересните мачове от четирите „В” групи, като за това вече е дискутирано с президента на БфС Борислав Мих а й л о в . „Очаква сс Канал 3 да получи правата за излъчване на двубоите от третия ешелон, като ще се предават по два мача всеки уикенд – в събота и неделя. Договорът’ предстои да бъде подписан от президента на БфС Борислав Михайлов в близко време. По-нататък обмисляме да предаваме пряко най-интересните дербита дори и при децата”, съобщи Румен Вълков. Клубовете ще могат да разполагат на стадиона рекламни пана и да сключват договор за реклама със съответните фирми.

Ако тази идея стане факт, по две срещи (общо от четирите „В” групи) ще стават достояние пряко на цяла футболна България. Предвид факта, че „Етър” заедно със „Спартак” (Плевен) е основен кандидат за челото в Северозападната „В” група, а и разполага с подходящи условия за пряко тв излъчване, може да се очаква, че ще бъдат избрани поне няколко негови срещи по време на новия сезон.

Преди десетима години отново Канал 3, но по времето на Сашо Диков, предаваше пряко срещи от „Б” група, като първото директно излъчване бе тъкмо от стадион „Ивайло” на мача между отборите на „Етър” и „Ритски спортист”.

| 05.08.2014 11:46 | Янтра днес | стр. 10 |