sociolozi-predizbornata-kampaniq-startira-isterichno-191368Интервю с Живко Георгиев, социолог, Геновева Петрова, социолог.

Наследството, което оставя кабинетът „Орешарски”, не е много по-различно от това, което получи. Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва” социологът Живко Георгиев. И парламентът, и правителството не успяха да свършат много работа. Нищо не се промени радикално. Голяма част от проблемите на българското общество си остават нерешени. Сериозни реформи не бяха проведени, смята социологът.

Той бе категоричен, че на парламентарните избори активността ще е по-висока в сравнение с евроизборите. Хората ще гласуват, за да наказват. От любов у нас не се гласува вече, подчерта Живко Георгиев. Според социологът Геновева Петрова отиващото си правителство е задълбочило кризата у нас и е влошило отношенията на България с външнополитическите партньори.

По думите й ГЕРБ излиза от 42-то Народно събрание в най-добра кондиция, а БСП е най-потърпевша от управлението на кабинета „Орешарски”. Тя допълни, че ДПС е в обичайната си форма, а привържениците на „Атака” са разколебани в подкрепата си за националистите.

БНТ „Денят започва”
[spider_facebook id=”1″]