Сега четете
Ути ще забърка 3000 порции боб в най-големия казан в България

Ути ще забърка 3000 порции боб в най-големия казан в България

Uti 2Водещият на „Животът е вкусен“ по БНТ 1 ще забърка 3000 порции боб в най-големия казан в България

Водещият на предаванията „Бързо, лесно, вкусно: Рецепта на деня“ и „Животът е вкусен“ по БНТ 1 Ути Бъчваров за пореден път ще покаже, че се справя еднакво добре както в кухнята, така и в това, да помага на хора в нужда.

Събитието е в знак на съпричастност с пострадалите от наводненията във варненския квартал „Аспарухово“. Кулинарят, популярен от ефира на националната медия, ще дари събраните средства на училището за деца с нарушено зрение „Иван Шишманов“ в района.

На 13 август, в навечерието на празника на град Варна, Ути ще събере жителите и гостите на морската столица, за да ги нагости с вкусна традиционна боб чорба. Тя ще бъде приготвена от изцяло български продукти, в най-големия съществуващ казан в България. За да могат всички да опитат от майсторски приготвената гозба, Ути ще направи над 3000 порции от нея. В специални урни пък всеки, който пожелае, ще може да дари средства за подпомагане на училището.

Вижте и

„Раздаването на фасул винаги е съпровождало трудни моменти през годините. Това традиционно българско ястие е начин да покажем, че духът ни е силен и че умеем да оцеляваме. Затова реших да спазя традицията, като приготвя и раздам няколко хиляди порции боб-чорба“, каза Ути.

Събитието се организира съвместно с район „Аспарухово“ на община Варна и с подкрепата на частна компания, която ще осигури безвъзмездно основния продукт за благотворителното готвене.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре