60949410Китай възнамерява да заснеме 3D филм, който да се състезава по мащаби с “Аватар” на американския режисьор Джеймс Камерън. Лентата ще се казва “Bainiaoyi”, а премиерата й е насрочена за 2016 година, съобщи агенция Синхуа.

“Целта на нашия екип е да заснеме епично източно фентъзи, което да се конкурира с “Аватар” – заяви генералният мениджър на кинокомпанията Century Media Чжао Сонг. Мениджърът е уверен, че филмът ще е най-добрата екранизация на китайските народни предания в националното кино.

Производственият процес стартира през май 2015 година и с него ще се заеме кинокомпанията Century Media. В снимките ще участват режисьорите на специалните ефекти на “Аватар” и на “Карибски пирати”. Като сценарист е поканен един от авторите на “Терминатор 2” и на “Как да дресираш дракон”.

Сюжетът на филма отчасти ще се покрива с “Аватар” на Камерън. “Bainiaoyi” обаче ще е по фолклора на китайското етническо малцинство чжуан.

В центъра на разказа е млад човек на име Гук, който се опитва да намери вълшебната дреха bainiaoyi. Само с нейна помощ може да бъде победен зъл дракон, който преследва народа чжуан.

[spider_facebook id=”1″]