тенис за журналисти

27-мото издание на ОББ Държавното първенство за журналисти сн. Булфото

37-ото издание на шампионата на планетата ще се състои от 31 август до 7 септември в Албена. За отличията в престижната международна проява на кортовете у нас ще излязат колеги от печатни и електронни медии.

Сред тях ще са и едни от най-добрите български журналисти, които триумфираха в националното ни първенство през юни в София. По регламент най-авторитетната тенис изява при журналистите се провежда всяка година в различни държави.

В юбилейната си 45-годишнина прекрасният ни курорт Албена, известен не само с копринения си пясък, но и с топлото си гостоприемство, приема за втори път световния форум. Първият бе през 2003 година. Тогава оценката на международната федерация AITJ бе отлична. Сега се очаква да пристигнат над 90 състезатели от 15 държави.

Сред тях личат имената на световни шампиони от предишни години, както и на състезател, взел участие в последните 20 първенства. Надпреварата е индивидуална, като състезателите са разделени във възрастови групи. За всички тях е предвидена и разнообразна съпътстваща програма, която ще им даде възможност да се запознаят с повече красиви места по родното Черноморие.

Припомняме Ви, че Албена е официалният тенис курорт на България, който тази година има богат календар с турнири за всички възрастови групи. На подготовка в комплекса пристигнаха не само множество родни топ тенисисти, но и едни от водещите тенис академии от Русия и Украйна. През свободното си време гостите на комплекса също имат възможност да се наслаждават на играта на прекрасните кортове под вещото ръководство на тенис мениджъра Илия Атанасов -собственик на „Драйзам тенис академия”.