Сега четете
Връщат "Златния Орфей"

Връщат "Златния Орфей"

image012Последната директорка Дариана Генова получи настоятелни пожелания за възраждане на фестивал № 1

Българската музика и култура има нужда от „Златният Орфей“ и той трябва да бъде час поскоро възстановен. Това изречение много често се повтаряше на рождения ден на Дариана Генова, последната директорка в досегашната история на фестивала.

Цял ден на 24 юли тя приема поздравления за личния си празник от представители на естрадната гилдия начело с Тончо Русев, а вечерта бе смаяна от огромната изненада, която й бе поднесена. В нейна чест се събраха десетки представители на музикалната гилдия. Те са поканени и уговорени тайно от нея, а тя разбира, едва когато идва в заведението. „Примамката“, на която арт-дамата се хваща, е да заведе внучката си да я почерпи в Клуба на архитекта, където работи вуйчото на малката. Сценарият е замислен от сина и дъщерята на Дариана и Генко Генови.

В постановката, от която рожденичката бе на седмото небе от щастие, се отзоваха: Йорданка Христова, Развигор Попов и Мими Иванова, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Маргарита Хранова, Мишо и Кристина Белчеви, Михаил Йончев, Хайго и Мари Агасян, Стефка Берова, Жива Кюлджиева, Драго Драганов, Огнян Георгиев, Ласка Минчева, Ивайло Крайчовски… За доброто им настроение пя Юлия от дует „Мания“.

Вижте и

За да не си развалят настроението с политика, гостите умишлено не обсъждаха оставката на правителството, приета същия ден. Но мнозина от присъстващите се зарекоха да бъдат по-единни и по-настоятелни пред следващите управляващи да възродят най-големия форум на българската музика, който бе най-добрата реклама за Черноморието ни, за страната и културата ни.

| 28.07.2014 02:37 | Минаха години | стр. 3 |

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре