Сега четете
Валерия Велева, Иво Инджев, журналисти: Изборът на Миков беше предопределен

Валерия Велева, Иво Инджев, журналисти: Изборът на Миков беше предопределен

mihail_mikov_ns_Тема: Коментарите на Валерия Велева и Иво Инджев

Резюме: „Изборът на Миков беше предопределен. Очевидно Станишев играе с повече от един кон. Жертваш една фигура, за да спечели друга”, заяви журналистът Иво Инджев в предаването „Здравей, България”.

Той коментира вчерашния конгрес на БСП, на който Михаил Миков беше избран за лидер на социалистите.
„Партията, управлявала най-много България през целия преход, никога не излезе на светло, а твърди, че си решава проблемите в тъмната стаичка. Това е театър за наивници”, заяви Инджев.

По думите му победата на Михаил Миков в битката за председателския пост в БСП е „технология на партийните структури”.

„Чета и виждам абсурди. Станишев не става за шеф на БСП, подава си оставката просълзен, след толкова много загуби на избори. Изключително провален политик в България, като лидер на партията. Но става според този мини конгрес за лидер на европейските социалисти. Това е пълен абсурд”, коментира Иво Инджев.

„Целият конгрес мина под сянката на апаратните игри. Това, което се случваше пред завесата, беше следствие от това зад нея. Победиха апаратните игри, победи Димитър Дъбов, който си заслужи мястото като организационен секретар на партията. Победи Сергей Станишев и в това няма никакво съмнение. Станишев остава начело на „Коалиция за България”, той ще реди листите и ще продължи да има влияние в партията, а Миков просто ще казва „Йес”.

Това заяви за „Здравей, България” зам.-главният редактор на в. „Преса” Валерия Велева по повод избора за нов председател на левицата.

„Вероятно Бойко Борисов ще бъде много доволен от избора на Михаил Миков за председател на БСП, защото има един удобен противник. Аз се учудих, че БСП стигна до този избор”, допълни журналистът.

Вижте и

По думите на Валерия Велева, има крайно недоволни от направения избор и поясни:

„Миков е прекрасен юрист, но той не е толкова добър организатор. Въпросът е, че той не носи чувството за промяната. Аз смятам, че с някоя от дамите щеше да има промяна. Смятах, че на БСП й трябва нещо абсолютно нетрадиционно, което да я извади от това състояние, в което е.”

Относно интервюто на Делян Пеевски за в. „24 часа”, излязло на 26-и юли, Валерия Велева коментира, че според нея той е искрен в него и че има много информация между редовете.

„Към днешна дата Пеевски не стои зад Бареков. Между другото, зад него никого вече никой не стои”, допълни зам.-главният редактор на в. „Преса”.

[spider_facebook id=“1″]

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре