holy-batman-the-75-year-evolution-of-the-batsuitВ разгара на треската за супергерои, обхванала киносалоните днес, с филми за Капитан Америка, Спайдърмен или Железния човек, Батман се откроява с поведението си на “нормален” човек

Американският супергерой Батман ще отпразнува днес 75-ата си годишнина в прекрасна форма, предаде Франс прес.
Обожаван от безбройните си фенове и в очакване на много нови приключения, филми и видеоигри.
Рожденият ден на човека прилеп е обявен официално за “Ден на Батман”. По повод на годишнината е преиздаден броят на комикса, в който той се появява за първи път.

“Уорнър Брос” отбелязва събитието с изложба.

“ВИП Студио Тур” използва случая, за да представи Батмобили, пелерини, маски и други сувенири от филмите със супергероя.

Батман се ражда през май 1939 г. като плод на сътрудничеството на художника и автор на комикси Боб Кейн и писателя Бил Фингър, на които издателството DC Comics поръчва да създадат нов герой, който да се конкурира с нашумелия Супермен. Кейн и Фингър създават противоречив образ, акцентирайки върху тъмната му страна.
Успехът е огромен и човекът прилеп се превръща в икона на попкултурата по целия свят.

В разгара на треската за супергерои, обхванала киносалоните днес, с филми за Капитан Америка, Спайдърмен или Железния човек, Батман се откроява с поведението си на “нормален” човек.

Според американския актьор Дани де Вито, превъплътил се в ролята на Пингвина злосторник в “Батман се завръща” през 1992 г. , и до днес, 75 години след първата си поява, Батман продължава да внушава вяра в човека.

Досега седемте филма за Батман са събрали общо 3,7 милиарда долара по света.

През 2016 г. Батман ще се завърне на екрана за първи път в компанията на Супермен с Бен Афлек в ролята на човека прилеп.

Голямо предизвикателство за актьора, който трябва да се покаже на висота, след като холивудската критика посрещна със скептицизъм този негов избор

Източник: БТА/Vesti.bg