petyo blaskov_luboslovieДългогодишният издател и един от основателите на пресгрупите „168 часа” и „Монитор” Петьо Блъсков от днес официално поема поста „главен редактор” на вестник Труд.

Така, по ирония на съдбата, след повече от 20 години остра борба на вестникарския пазар, Блъсков сяда на стола на дългогодишвния си конкурент Тошо Тошев. Тошев напусна “Труд”, когато “Медия холдинг” бе закупена от Любомир Павлов и Огнян Донев.

[spider_facebook id=”1″]

Досега той ръководеше вестника, след като го закупи, но главен редактор все още беше Иван Михалев. Сега на Михалев е предложена длъжността „търговски директор” и той е приел. В “Труд” ще ръдоводи рекламата.

Блъсков купи „Труд” и „Жълт труд” в средата на април, като официално собственик е синът му, Петьо Блъсков-младши. Той притежава 99% от акциите на дружеството, като капиталът е общо 50 хил. лв., но в момента на покупката са били внесени 25% от него. Останалите акции се държат от Донка Дончева, която с Блъскови – баща и син, е член на съвета на директорите на фирмата.

В момента Блъсков младши издава в. „Репортер” с предишно име „Република”.

През 2007 година Блъсков продаде “Монитор”, “Политика” и “Телеграф”, на Ирена Кръстева, с което бизнесдамата заедно със сина си, Делян Пеевски, постави началото на медийната си групировка. Заедно с тях Блъсков продаде и своите части от печатница ИПК „Родина”.

Любословие по Vevesti.bg

[spider_facebook id=”1″]

Виж също:

Интервю с Петьо Блъсков, издател, Огнян Стефанов, журналист

Интервю с Петьо Блъсков, издател, Огнян Стефанов, журналистПетьо Блъсков, който е издател, смята, че навремето е била създадена Конституция, която била старата комунистическа Конституция. Тя е правена, за да обслужва администрацията. Необходимо е да се смени,…

Петьо Блъсков купува вестниците „Труд“ и „Жълт Труд“

Петьо Блъсков купува вестниците „Труд“ и „Жълт Труд“Петьо Блъсков подписа предварително споразумение с Венелина Гочева за покупка на всекидневника „Труд“ и седмичника “Жълт Труд“. Сделката предстои да бъде финализирана след произнасяне на…

Петьо Блъсков: Инфекцията на ВАЦ зарази всички, а дали Lafka ще стане монополист определя законът

Петьо Блъсков: Инфекцията на ВАЦ зарази всички, а дали Lafka ще стане монополист определя законътЕксклузивно интервю от Главна редакция на Любословие. БГ. Андрей Велчев и Тодор Борисов в един разговор с Петьо Блъсков в близост до петолъчката на партийния дом. За вестниците, пазара на морал, за…