32679e6679ae34f30a0aa58725efdf51Европейският съюз – това е истинското име на виновника за гражданската война в Украйна и за смъртта на всички 298 пътника на Malaysia Airlines. Именно ЕС носи главната отговорност за гибелта на мирните жители и военни, за всички загинали и всички, които ще загинат в сърцето на континента”, пише журналистът Марио Кобианчи в статията си в италианския ежеседмичник Panorama.

Според Кобианчи, с подписването на договора за асоциация с ЕС, украинското правителство е провокирало избухването на гражданска война между руско- и украиноговорящото население на страната, които дотогава съжителстват в мир и съгласие. Журналистът обвини европейския империализъм в стремеж да налага мирогледа си на останалите нации.
Европейските страни, според Кобианчи, не възнамеряват да уважат волята на рускоговорящата част на Украйна, което ще доведе до нарастване на конфликта. „Как в ЕС не се замислиха,че сътрудничеството със страна, намираща се в такъв деликатен баланс между две нации, може да доведе до гражданска война? Това е просто загадка”, недоумява журналистът.
„Поздравявам ви, Брюксел, смъртта на 298 души ще лежи на вашата съвест”, пише в заключение Кобианчи

[spider_facebook id=”1″]
Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/kobianchi-voiina-natzii-1422088.html#ixzz38HsSWOMR