discovery-s-africa-features-most-violent-giraffe-fight-ever-caught-on-tapeТрябва реклама, за да се привличат в Лудогорието туристи от Румъния. Екип от Букурещ направи филм за резервата “Сборяново”, който ще Бъде показан по Discovery.

Да се прави реклама дори на разработени вече археологически резервати, като този край Исперих, където са открити и консервирани 6 гробници, 3 тракийски светилища и два раннохристиянски обекта, не е достатъчно.

Когато дойдат посетителите, те искат наоколо да е приветливо – с окосена трева, пейки, търговски обекти. А за да решат, че този маршрут ги интересува, трябва да се информират от съвременно поддържани уебстраници. Като пристигнат, трябва да видят, че всичко се съхранява, а не да се натъкват на следи, оставени от иманяри.

Иначе приветствам идеята да се увеличи финансирането за археологически експедиции. Преди 2 г., когато открих златното съкровище на Котела, раБотих с частно финансиране. Надявам се да получа подкрепа от държавата и Благодаря на “Стандарт” за дискусиите, които организират по темата.

22.07.2014 00:01 | Стандарт | стр. 3 | Проф. Диана ГЕРГОВА