Parque-kitchen_1024-620x414Интернет домейните с разширение „.kitchen“ (кухня) са най-поръчвани измежду новите домейн имена. Това съобщават от най-голямата хостинг компания в България СуперХостинг.БГ, която пусна на пазара у нас няколко десетки нови разширения за сайтове и през следващите месеци предстои да предложи на българските уеб потребители още много нови домейни.

Най-поръчваното ново разширение „.kitchen“ е закупено от 9.6% от клиентите, които са предпочели някой от новите домейни. Сред останалите първенци са „.guru“ (9.3%), което е подходящо за консултанти, лектори, преподаватели и широк спектър от специалисти, „.construction“ (5.6%) за строителни фирми и „.estate“ (5%) за недвижими имоти.

Челната петица се допълва от разширенията „.lighting“ (4.6%), за осветителни тела, а на шесто място с 3.7% е домейнът .gallery, който е подходящ за галерии, художници, фотографи и други професии, свързани с изкуството. От компанията съобщиха, че до края на лятото предстои пускането на някои доста интересни нови имена, включително „.moda“, „.consulting“, „.credit“, „.gratis“, „.digital“, „.finance“ и „.city“.

Очаква се това да допринесе за нарастване на интереса към новите домейн имена у нас. 7.6% от клиентите на хостинг компанията са избрали интернет имена с по-малко от шест символа, най-много – 40.1% от потребителите – са закупили такива с дължина между 6 и 9 символа, следвани от домейните с между 10 и 15 символа (39.4%) и тези с между 15 и 20 символа (11.5%). Имена с над 20 символа са придобили едва 1.4% от клиентите. АРЕНА /www.arenamedia.net

 

[spider_facebook id=”1″]