МАГЪРДИЧ ХАЛВАДЖИЯНМАГЪРДИЧ ХАЛВАДЖИЯН е продуцентът записал името си със златни букви в българската телевизионна история. Той е автор на най-хитовите тв сериали, предавания и риалитита. В момента тече кастингът за музикалния формат „X Фактор”, едно от най-успешните предавания в българския ефир, което наесен отново ще събере огромен брой зрители пред малкия екран.

Безспорно най-популярният телевизионен режисьор у нас е Магър-дич Халваджиян. Лесно може да бьде запомнен заради дългата си коса.

Въпреки че е заклет фен на рока, режисьорката му кариера започва със снимане на клипове за поп фолка.

[spider_facebook id=”1″]
Името му стои зад едни от най-рейтинговите предавания в ефира – „Господари на ефира’; „Море от любов”, „Имаш поща”, „Стар Академи”, „Сладко отмъщение”, ..Пълна промяна”, „Ясновидци”, „Игра за милиони”, „Руска рулетка”, „ЗалоАЛОжи”, „Фатално привличане”, „Точка на пресичане”. През последните години постигна сериозни резултати сьс зрителското одобрение на предаванията „X Фактор”, „Като две капки вода” и „България търси талант”.

Маги, както го наричат всички е автор на един от първите нови родни сериали – „Морска сол”. Сред най големите му успехи са сериалите „Седем часа разлика”, „Фамилията” и емблематичните предавания „Господари на ефира” „Като две капки вода” и „На кафе”.

Цялото семейство Халвад-жия са като добре смазана машина и работят заедно в екип.
Съпругата Кремена е стилистът в семейството. Нейна запазена марка са шапките и розите, като от цветята дори е татуирала по тялото си. Тя е автор на декорите за всичките му предавания и стилист на водещите. Наследник на артистичната двойка е синът им Бедрос, който също като баща си снима с камера вече 10 г, Братът на Маги Джуди Халваджиян е съсобственик на продуцентска къща „Глобал Вижън” и заедно създават едни от най-рейтинговите телевизионни проекти в родния ефир.

Част от добре сработената машина е и сестрата – Ахавни или Ани, както я наричат всички. Тя е пиар мениджър на компаниите на Халваджиян заедно с гаджето си и приятел на Маги от детинство – Асен.

Маги Халваджиян е роден на 18 февруари 1967 г. в Плевен. Живял е във Барна, Италия и Москва, където завършва училище за цирково майсторство. Дипломира се по специалността „Режисура” в Нов български университет и така започва пътя си към телевизията. Собственик е на продуцентските фирми Global Films и Global Vision.

Има над 450 заснети клипа и реклами, и е един от найуспешните в продуцентския бизнес, С продуциране се занимава от средата на 90-те. Халваджиян е режисьор на игралния филм „Печалбата”, както и на няколко късометражни филма, между които „Скомина”.

През 2010 и 2012 е жури на ргалити предаването България търси талант по Би Ти Ви. Преди две години се разраства скандал във връзка с опитите за цензура от страна на медията върху продуцираните от Халваджиян предавания „Господари на ефира” и „Пълна лудница”. Медията го призовава да се оттегли от проектите си и по-късно сам прекратява договора си с телевизията.

Кланът Халваджиян

Кланът Халваджиян води началото си от 1915 г., когато по време на геноцида в Турция дядото и бабата на Магърдич се заселват в Плевен. Там се раждат децата им Бедрос, Жирайр и Арменак. Семейството отворило фабрика за халва и сладкиши, но след 9 септември тя била национализирана. Тримата младежи се оженили за българки. Бедрос взел Юлия, която му родила двама синове – Магърдич и Юлиан. Най-популярното лице на клана Халваджиян днес е Магърдич.

— „Родители ми и сестра ми се Влюбиха В Маги много преди мен. Той ме спечели с това, което е. И продължава да печели сърцето ми Всеки ден. Усетих, че е част от мен, както и аз станах част от него. Нищо от нещата, които правим заедно, не е по план и заради тоВа те се получават толкова истински. Маги е безумно разсеян. Нищо не му се запечатва в съзнанието, освен ако не е свързано с работата му в момента”. Кремена Халваджиян, съпруга на Магърдич Халваджиян.
– „Една от първите асоциации, която правя, като чуя неговото име, е един от найдобрите български режисьори и продуценти. Той е нестандартна личност. И двамата споделяме виждането, че телевизия се прави за колкото се може повече хора, а не за определен елит”. Павел Станчев, главен изпълнителен директор на Би Ти Ви медиа груп.
– „Обичам Маги като роднина. Него и цялото му семейство. Те са ми много повече от приятели. Много месеци наред живях с тежест в сърцето поради факта, че Маги Халваджиян ми беше много сърдит. Но аз смятам, че добрите приятели трябва да уважават взаимно избора си.” Наталия Симеонова, тв водеща за отношенията си с Магърдич Халваджиян.

 22.07.2014 00:01 | Репортер | стр. 24 | ЖУЛИДЕ ХАМЗОВА

[spider_facebook id=”1″]