Сега четете
„По стъпките на Апостола"

„По стъпките на Апостола"

79c51f0e9681709e4a6ba3668f9b12dcУспешно приключи 20-тия национален туристически поход „По стъпките на Апостола“

220 родолюбци отдадоха почит на Апостола на свободата в родния му град Карлово на 18 юли, след като преминаха пеша през Централен Балкан. Близо 100 от участниците в 20-тия национален туристически поход „По стъпките на Левски“ от Плевен до Карлово са ученици и студенти от Плевен, Никопол, Видин и Челопеч. Разделени в 7 лъча,
те вървяха между 3 и 7 дни по различни маршрути през склоновете на Стара планина, където им се наложи да преодоляват и предизвикателствата на времето. Дъжд, вятър, мъгла и дори градушка не спряха ентусиастите и не им попречиха да прехвърлят билото на Балкана, като достигнат до крайната точка – Карлово.

Там бяха посрещнати тържествено от кмета на града Емил Кабаиванов, аплодирани от събралите се на площад „20 юли“ карловци. За плевенските походници бе отредено място в тържествения строй редом с военнослужещите от 61ва Стрямска механизирана бригада за честването на 177-та годишнина от рождението на великия българин. Вечерта участниците в похода „По стъпките на Левски“ присъстваха и на тържествената заря пред паметника на Апостола в Карлово.

Националният туристически поход е създаден през 1995 година от плевенския учител по история Васил Копчев, който тази година застана начело на седмия „ретро“-лъч, събрал участниците от второто издание на похода през 1996 година. За четвърта поредна година в един от лъчовете се включи група от Санкт-Петербургския държавен университет, водена от проф. Дмитрий Севастиянов. В 20-годишната история на похода в него са участвали над 1300 души, като много от тях имат по няколко участия. За първи път от създаването на туристическия поход тази година журналист се включи в един от лъчовете и това бе репортер на „Зетра“.

Вижте и

21.07.2014 01:25 | Зетра | стр.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре