Og_StefИнтервю с Огнян Стефанов, журналист, Петко Георгиев, журналист /резюме/-

Резюме: Името на Пеевски не от вчера е в публичното пространство и е факт, че името му е било прикривано дълго време, че присъства в тефтерчето на Филип Златанов. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” журналистът Огнян Стефанов. Въпросът обаче е защо политиците както в ДПС, които не обясниха защо една година той не идва на работа в НС, така и например в ГЕРБ, които като опозиция можеха да нападат управляващите заради Пеевски – факт е, че те не обичат да говорят за него. Също така се наблюдава двоен аршин в работата на правоохранителните органи във връзка с разследването на имената в тефтерчето на Филип Златанов.

В КТБ наблюдаваме същия аршин, който наблюдаваме изобщо при действията на държавните органи и институции – удря се една банка, за да бъдат заметени едни далавери и следи там. Ние нямаме цялата информация по случая, а наблюдаваме едни противоречиви сигнали от институциите във връзка каква е истината на случващото се там.

Ние имаме нов политически играч на сцената в лицето на ББЦ. Факт е обаче, че те направиха една от най-скъпите предизборни кампании за евроизборите и възникват въпросите, откъде идват парите там. Те може и да са от сериозни бизнесмени, убедени от идеите и целите, които проповядва партията, но може и да са от Делян Пеевски – нещо, за което намекна и бившият вече зам.-председател на ББЦ Ангел Славчев. Това каза от своя страна журналистът Петко Георгиев. Защо трябва подобни отговори вместо да се получават публично, защо те трябва да се дават в телевизионните студиа, попита журналистът.

Също така защо едва сега изниква името на Пеевски във връзка с това, че той присъства в тефтерчето на Филип Златанов – бивш шеф на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси. Вижда се, че има двоен аршин от страна на правоохранителните органи, заяви Петко Георгиев. От няколко седмици наблюдаваме как държавата впряга целия си потенциал да спасява милиардите на големите вложители в КТБ, а държавата нехае за решаването на проблемите на по-малките и маргинални групи в страната – включително и например на ромите в Стара Загора, чиито незаконни къщи общината започна от днес да събаря, каза журналистът. Той добави и че Здравната каса издиша и има големи дефицити, а ние продължаваме да се занимаваме с парите в една частна банка. С финансовия ресурс, който държавата смята да налее в КТБ, може да се решат голяма част от проблемите както в здравеопазването, така и в редица други проблемни сфери. Всичко това показва една огромна сбърканост на приоритетите от страна на институциите управляващи България, заяви Петко Георгиев.

БТВ, „Тази сутрин”

[spider_facebook id=”1″]