Сега четете
Kой как говори за банките? За реакцията на политиците и на БНБ

Kой как говори за банките? За реакцията на политиците и на БНБ

И

image

нтервю с Петър Илиев, журналист /резюме/

Тема: Kой как говори за банките? За реакцията на политиците и на БНБ

Гост: Петър Илиев, журналист

Резюме: Явно целта на атаката срещу Корпоративна търговска банка е била нейното затваряне. Това заяви в предаването „Добро утро, България!“ журналистът Петър Илиев.

По думите му хората, организирали сценария, са имали няколко ползи. Първата – падане на правителството и провеждането на предсрочни избори. Тя вече е постигната.

Втората – основният мажоритарен собственик на банката Цветан Василев да бъде отстранен завинаги от бизнеса и от политическата сцена. Трето – документите на големите длъжници да бъдат затрити и така те, вместо да връщат 2 млрд. лв, да върнат 200 млн., допълни гостът.

Вижте и

Той заяви, че трябва да се намери адекватно решение за вложенията в КТБ, защото в противен случай страната ни ще плаща големи суми по делата, които ще бъдат заведени срещу нея. Според него трябва да се предложи на акционерите да попълнят капитала. Ако те не успеят, да се търсят други начини. Журналистът посочи, че поведението на БНБ в случая не е било правилно. В банковия сектор всичко трябва да е предвидимо и то не за два-три месеца напред, а поне за половин година. Не може един ден да говориш едно, на следващия – друго, допълни Илиев.

TV7, „Добро утро, България“

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре