Таблица 1Премиерният италиански сериал „Земя на бунтовници” по bTV по-гледан от риалити форматите на прекия конкурент

bTV Новините са единствената новинарска емисия в класацията за 50-те най-гледани предавани през месеци юни сочат данните на GARB. Централната емисия на най-големия телевизионен канал се нарежда в топ 5 заедно с „Шоуто на Слави”, „Комиците” и Церемонията по откриване на Световното първенство по футбол по БНТ.

В месеца на световния футбол в класацията на най-гледаните телевизионни предавания влизат 26 от двубоите, излъчени по БНТ, 20 на bTV и 4 на Нова ТВ. Премиерният италиански сериал „Земя на бунтовници”, който дебютира на 10 юни в прайм-тайма на bTV, изпреварва с цели 8 места най-гледания формат на прекия конкурент – „Като две капки вода”. Сред най-предпочетените програми на bTV в класацията влизат още финалът на сериала „Фамилията”, предаването „Лице в лице”, социалният проект „Предай нататък”, както и част от филмовите заглавия в програмата на bTV.

Таблица 2

В класацията, която проследява интереса към новинарските и публицистични предавания, Централната емисия на bTV Новините в 19.00 часа убедително запазва водещата си позиция и тенденция за привличане на повече зрители (TG 18-49) в сравнение с централната емисия на втория по гледаемост канал и отчита 2 пъти по-висок аудиторен дял в сравнение с този на Нова. Сутрешният блок на bTV „Тази сутрин” пък е два пъти по-гледан от младите зрители и отчита 106% по-висок аудиторен дял в таргет групата 18-34г. в сравнение със сутрешния блок на Нова.

[spider_facebook id=“1″]