bth_b087f6a66d7aa90fcfe4b05b25d32df4Google вече публикуваха официално финансовите резултати за второто тримесечие на годината, от които разбираме, че е увеличила приходите си с 22%, в сравнение със същия период през 2013г. Конкретните цифри показват, че тя е спечелила $16 млрд., но въпреки тези позитивни резултати от компанията успяха да изненадат неочаквано и неприятно своите инвеститори. Google сега официално обявиха, че главния бизнес директор, Никеш Арора ще се оттегли от своя пост, коментира BusinessInsider.

Aрора се присъедини към технологичния гигант през 2004г. и изпълняваше тази позиция в последните три години. Интересното е, че той бе най-високоплатения служител на Google, като годишната му заплата е доста внушителна и достига до $51,1 млн. Причината да напусне компанията е, че Арора ще стане част от SoftBank Internet and Media, където ще е главен изпълнителен директор. Google също така споделиха, че Омид Кордестани ще поеме за в бъдеще неговата роля в структурата на компанията.

Припомняме ви, че в продължение на дълги години именно той е отговорен за мащабните ? бизнес операции и има богат опит в тази сфера. Ще е интересно да видим дали с работата си, Кордестани може да допринесе за увеличаване на приходите на технологичния гигант в следващите тримесечия.

www.digital.bg |