tv7Максимум два мача на седмица може да гледаме засега, нататък не се знае

TV7, която има правата за излъчване на мачовете от „А“ група, не е платила задължителните по договор 2.5 млн. лв. на „Футбол Про Медия“. Това поставя в огромно затруднение и зрители, и футболни клубове. Зрителите, защото те очакват да видят, ако не всички, то повечето от мачовете на екрана. Клубовете, защото за тях тези приходи са животоспасяващи. Тревогата е голяма, хаосът е пълен.

Фирмата, която осигуряваше технически предаването на мачовете – International Media Services, е спряла да работи с TV7. Нещо повече, от там са завели съдебен иск срещу TV7 за неплатени над 1 млн. лв. И те искат несъстоятелност на медията.

Техника ще предостави друга фирма – TV1 на Румен Ковачев. Проблемът е, че тя разполага само с един ПТС. Вярно, изключително модерен, но един. Което означава един мач на ден и бясно гонене по пътищата, за да се хване мач и на другия ден.

Това може да продължи най-много до 15 август, обясниха от „Футбол Про Медия“. Ако до тогава TV7 не плати, договорът се разваля и TV7 ще дължи огромна неустойка.

Междувременно БНТ, bTV и Нова тв водят активни преговори да вземат правата на „А“ група незабавно.

7 дни спорт | стр. 8 |

[spider_facebook id=“1″]