Сега четете
Интервю с Николай Стоянов, журналист от вестник „Капитал"

Интервю с Николай Стоянов, журналист от вестник „Капитал"

zx70y70_870818Тема: Как КТБ стана банката на властта – колко държавни пари са влизали точно в тази банка през годините?

Гост: Николай Стоянов, журналист от вестник „Капитал”

Резюме: Ако може да кажем кога е започнал по-рязко възхода на КТБ като банка на властта, то това е станало някъде по време и към края на управлението на Тройната коалиция. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Николай Стоянов, журналист от вестник „Капитал”. От около половин милиард активи в началото на управлението на БСП, ДПС и НДСВ, в края му активите на банката са около 2 милиарда, добави той. Първите данни за по-голяма концентрация на пари на държавата в КТБ ние имахме към края на 2009 година – ние се сдобихме с тях и успяхме да ги публикуваме през септември същата година, каза журналистът.

Около 35 процента от парите на всички държавни дружества се установи, че в това време са били в КТБ, уточни Николай Стоянов. В един момент от управлението на ГЕРБ парите на държавните предприятия в банката са достигнало до и над 50 процента, като голяма част от средствата са били на фирми от енергийния сектор. Тъй като държавата рядко отговаря на въпроси защо голяма част от парите на дружествата с държавно участие са в една банка, в случая КТБ, ние може да гадаем, че при наличието на такова единомислие между мениджърите и шефовете на тези дружества говори за това, че е имало някакво нареждане отгоре за съсредоточаването на толкова държавни средства в една банка.

Журналистът от „Капитал” отговори на въпрос дали имат доказателства за публикуваната от тях информация, че бившия министър-председател има сериозни финансови средства и интереси в КТБ, като заяви, че ако са нямали доказателства е нямало да публикуват тази информация.

Вижте и

БТВ, „Тази сутрин”

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре