mestan-nqma-da-podkrepim-nov-kabinet-s-nov-premier-222145Продължават разговорите между експертите, но нямам информация към този час да е постигнато съгласие. Това заяви на влизане в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан на въпрос дали има договорка между ГЕРБ, БСП и ДПС да се изплатят вложенията в КТБ над 100 000 евро. Достатъчно сложен е казусът, за да се ангжажира един политик в мое лице, който не се смята за специалист по банково дело и финанси и затова тук се склонни да стъпим на една безспорна експертиза.

Такава обща позиция не се постигна и на срещата при държавния глава, коментира още Местан. На въпрос дали ДПС е склонно да приеме разкриване на банковата тайна и изплащане само на чистите пари, Лютви Местан отвърна, че ако ще се разшири кръгът на държавната протекция извън спестяванията до левовата равностойност на 100 000, това е непреодолимо условие. Държавата не може да поеме отговорност за нечисти пари.

Категорично условие за разширяване на обхвата на държавната протекция следва да бъде включително и разкриването на банковата тайна, доказване на чистота на приходи и данъчна изрядност, каза лидерът на ДПС. По думите на Местан днес или утре най-късно трябва да се постигне съгласие по въпроса с КТБ.

Нова телевизия „Здравей, България”

[spider_facebook id=”1″]