file10061Анна Кожухарова-Мариянска – Директор издания на “Санома Блясък”

Ето нейното лично представяне:

Първо да ви се представя. Аз съм Директор издание на сп. Блясък. Преди да заема тази позиция няколко години бях главен редактор на списанието и именно затова съм на мнение, че съм сред хората, които най-много имат какво да кажат за света на звездите.

Поредица от случки през изминалите дни ме провокираха да стартирам собствен блог тук. Най-прясната от тях – фолкпевицата Райна побесня заради публикуван на страниците на Блясък материал, в който се прави паралел между нейната визия и стайлинга на Лияна и Бионсе.

Всеки има право да побеснява от каквото си пожелае, но е неприемливо да се подзвънква на редакционните телефони, да се изпращат текстови съобщения по нощите до редактори и да се отправят явни или завоалирани заплахи. Неприемливо е, защото е опит за цензура. С цялата си отговорност заявявам, че екипът на Блясък симпатизира на Райна, но не получава заплатите си от нея, за да се съобразява с мнението й. Ако изпълнителката намира на страниците или в сайта клевети или обиди, уронващи престижа й, има си начин да си потърси правата. Не се е родила още звездата, която може да диктува редакционната политика на сп. Блясък. Всъщност Райна не е първата известна личност, която се опитва да дава тон какво и как да се пише за нея. Има още… и при следващо звънене на някоя от тях, аз ще започна да разказвам историите около техните обаждания в поредица.

Аз съм от хората, които се стараят да не нарушават личното пространство на когото и да било. През всички години работа за сп. Блясък съм спазвала добрия тон и съм държала и хората от редакторския екип да си поставят граници – най-вече в чисто човешки план. Нашите фотографи не дебнат звездите пред спалните им, не завират обективите си в тоалетните им, не щракат тайно данъчните им декларации. Ние отразяваме случващото се на обществени места, а това… е разрешено. И ще продължим да го правим! А звездите… те нали затова са звезди – да знаят как да се появяват и проявяват на обществени места. Звездите не са журналисти, не са пиари, не са редактори и не бива да се занимават с това, от което не разбират. Така, както ние, журналистите, фотографите, издателите, не се опитваме да сме певци, манекенки, актриси…

Всяка жаба да си знае гьола! Райна да си пее песните!