Николина ЧакърдъковаНародната певица Николина Чакърдъкова – близка до  Георги Първанов, може да се окаже обвиняема заради олигарха Цветан Василев. Неврокопската изпълнителка, фондацията й и нейната фирма „Фолклор ТВ” ООД, собственик на едноименната телевизия, стават обект на проверки и разследвания заради връзки с КТБ, сочат източници на „Всеки ден”.

Василев, който се изпари от България, и фалиралата му банка бяха основен спонсор на грандиозния триизмерен спектакъл на Чакърдъкова в зала 1 на НДК миналата зима. Заедно с това КТБ беше и основен рекламодател в телевизията на певицата. В момента пък Чакърдъкова според запознати се отплаща на мустакатия банкер чрез инициативен комитет в негова защита.

Гражданският комитет обаче, който се обяви шумно като бранител на Цветан Василев, замлъкна с краха на КТБ и след като стана ясно за източването й от близки на Василев фирми чрез отпуснати кредити, договори за спонсорство, за реклама и посредничество, консултации.

Ясно е, че фирмата и фондацията на Николина Чакърдъкова са сред тези фирми, сочат източниците на „Всеки ден”. Точно в тази посока се очаква и разследване на фирмите на Чакърдъкова, което да установи замесени ли са в схемата за източване на банката от страна на Василев. Според разследващи да се удостовери това, нямало да отнеме много време, а само няколко дни.