Сега четете
Италиански писател завладява България

Италиански писател завладява България

oshte-edin-denНа 21 юли излиза ново заглавие от култовия италиански писател Фабио Воло!

„Още един ден“ (превод: Елица Попова ; стр. 272, цена: 16 лв.) ни среща с Джакомо – млад мъж, който води добре осигурен, но монотонен живот. После изведнъж в живота му нахлува Тя, а редом с нея и въпросът „Възможно ли е да си влюбен в някого, когото не познаваш, а само срещаш ежедневно по обичайния маршрут в трамвая?“ Дали да се обвързваме, дали да имаме деца и от кого, какво търсят мъжете у жените и какво търсят жените у мъжете, защо не винаги успяваме да бъдем себе си – тези вечни теми са разгледани с лекота и хумор от позицията на опита. Отговорите ги дава животът, когато се осмелим да го живеем наистина
Близо пет милиона екземпляра, продадени само в Италия, са неоспоримо свидетелство, че Фабио Воло е кралят на модерната романтична комедия в своята родина. Популярен е още като шоумен, радио- и телевизионен водещ, актьор, диджей и певец. Изглежда писателското му амплоа все пак доминира, защото романите му неизменно оглавяват литературните класации. В неговите вълнуващи лични истории всеки читател може да припознае свое преживяване, емоция, копнеж или разочарование. В началото на годината „Колибри“ издаде и „Първите утринни лъчи“ –  един непринуден и съкровен разказ за предизвикателствата на свободния избор.

Още един ден

В рамките на една любовна история може да има от всичко. Целият живот се „случва“ в хода на едно запознанство-влюбване-опознаване. За героя на „Още един ден“ случайна непозната от трамвая ще се превърне в ежедневна мимолетна среща, после – в блян, а когато се осмели да я последва, двамата ще започнат странна любовна игра с краен срок, която ще ги накара да преминат границата на „аз“ и да навлязат в плашещата територия на „ние“. Дали да се обвързваме, дали да имаме деца и от кого, какво търсят мъжете у жените и какво търсят жените у мъжете, защо невинаги успяваме да бъдем себе си – тези „въпроси на века“ са поставени и разгледани с лекота и хумор от позицията на опита. Отговорите ги дава животът, когато се осмелим да го живеем наистина.

Фабио Воло

Вижте и

Фабио Воло, артистичен псевдоним на Фабио Бонети (р. 1972 г.), e съвременен италиански писател, шоумен, радио- и телевизионен водещ, актьор, който си партнира с Моника Белучи, диджей и певец. Но може би най-успешното му поприще все пак е писателското, романите му са неизменно на върха на литературните класации, преведени на множество езици, издават се в милионни тиражи, съизмерими и дори надхвърлящи тези на Паулу Коелю. Наричат го кумир на съвременна Италия, култов писател, абониран за бестселъри… Воло пише просто за сложните взаимоотношения в живота, спонтанно и непринудено подтиква читателя да се вгледа в съществуването си и, защо не, да промени нещо. В чисто човешките истории на неговите герои всеки може да припознае свое преживяване, емоция, копнеж, разочарование.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре