Сега четете
СЕМ глобява „Атака" с 15 000 лв.

СЕМ глобява „Атака" с 15 000 лв.

o_46cf8490c62d1fd3bb189e49ac03700622534cc0Заради кървави сцени от Сирия

Глоба от 15 000 лв. е наложил Съветът за електронни медии (СЕМ) на „Атака“, става ясно от сайта на медийния регулатор.
Причината е предаването „В окото на бурята“ от 17 септември 2013 г. с водеща Магдалена Ташева. То е било излъчено по телевизията на партията – „Алфа ТВ“, между 14,14 ч и 16,01 чие пълно с кървави сцени от Сирия.

В началото на предаването има надпис, че то съдържа сцени с насилие и не се препоръчва за лица под 18 години. Водещата – депутатката от „Атака“ Магдалена Ташева, показва жестоки кадри от войната в Сирия. Сред тях са изгаряне на живи хора, рязане на човешки глави, масово убийство на цивилни, а бунтовник дори яде от сърцето на мъртъв войник… Сред част от клиповете има надписи, че са подготвени от честните сирийци в България.

С тези сцени, излъчени преди 23 ч, има „опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и социалното развитие на децата“, пише в акта на СЕМ.

Вижте и

От страна на тв „Алфа“ са постъпили възражения, че по време на предаването е имало предупредителни надписи, както и червена точка, че кадрите не са подходящи за деца.

Използваната преди и по време на предаването сигнализация не изключва отговорността на телевизията да не излъчва във време, когато могат да гледат и децата, предавания с подобни тежки кадри, смятат от СЕМ. Освен това кървавите сцени могат да повлияят зле и на хора със слаби сърца и на бременни жени, информира в. Труд в днешният си брой.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре