Сега четете
Юлияна Дончева: Ще надмина всички страхове

Юлияна Дончева: Ще надмина всички страхове

iuliqna-doncheva-pak-vodeshta-vyv-visoki-tokcheta-37759Юлияна Дончева е красива бъдеща майка, прехвърлила 40-те си години. Възрастта й не я притеснява, нито помрачава радостта й, че ще има дете за втори път в живота си. Юлияна започва кариерата си в италианската телевизия RAI-2 през 1991 г. След това работи в БНТ. Била е водеща на модните предавания „Звезди в ефира“ и „Стил“. По-късно стартира собствено предаване – „Стилисимо“ През 2001 г. влиза в политиката като депутат от НДСВ. След това беше един от лидерите на партията „Новото време“, неин зам.-председател. В политическата й кариера се вписват и кандидатурите й за кмет на София и Велико Търново.

Била е общински съветник в старата столица. Носител е и на титлата „Мисис България“. В момента води предаването „Пряка демокрация“ по ТВ7. През 2009 г. Юлияна се омъжи за световния шампион по свободни боеве Станислав Недков – Стъки. Преди дни стана ясно, че съвсем скоро двамата ще станат родители. 49-годишната Юлияна има 19-годишен син от предишния си брак, който също е много щастлив от предстоящото раждане на братчето си.

Ето какво сподели за живота, здравето и плановете си за в. „Доктор“ чаровната ТВ водеща.
– Г-то Дончева, вече сте в 9-ия месец – нога е терминът, на кои лекари сте се доверили?
– Първото си дете родих по естествен път, но за второто пекарите ми препоръчват секцио. Доверила съм се изцяло на д-р Румен Велев от АГ бопница
„Шейново“ и на д-р Петра Семерджиева, които следят моята бременност.
– Как се чувствате, как ви понесе бременността?
– Чувствам се нормално, не проявявам капризи и излишни желания. Опитвам се максимапно да бъда активна, за да не се обездвижвам. Работих до края на 8-ия месец, което ме държеше в кондиция.
– Не се ли страхувахте да бъдете отново бременна на възраст след 40 години – казвам го с уважение към вас…
– Жепанието за дете надминава всички естествени страхове, които имат бъдещите майки, независимо от възрастта им. Всяка бременност преобразява жените, мобипизира ги и това може би е силата на природата. Моите притеснения са бипи единствено в посока всичко да бъде наред, да не се разболея през зимата, защото не могат да се пият лекарства, но не съм се притеснявала за мен самата.
– Къде работи д-р Семерджиева, благодарение на нея сте заченали ин витро – нали така?
– Д-р Семерджиева работи в Клиника „Малинов“ заедно с един прекрасен екип, към който можеш да се обърнеш по всякакъв въпрос. Доверието и добрата енергия са изключитепно важни за толкова важен и продъпжитепен процес, какъвто е ин витрото.
– Колко опита ин витро имахте, преди да се получи тази бременност?
– Не искам да говоря за неуспешните си опити досега, защото
СА СВЪРЗАНИ С МНОГО ТЪЖНИ ЕМОЦИИ
Искам да мисля само за хубавите моменти, защото това е много важно в сегашния период от живота ми. Важното е, че се доверих напълно на д-р Семерджиева, спазвах всички нейни съвети и съм й много благодарна за топлото отношение и загрижеността, които винаги е проявявала към мен.
– Какво бихте казали на семействата и жените, които години наред се опитват да имат дете, а не се получава?
– Много е трудно да се дават съвети, защото всеки случай е индивидуален. Убедена съм обаче, че ако не се получава при един, трябва да се опитва при друг лекар, защото всичко е от значение – от различните методи за ин витро, до личното отношение, което не е маловажно. Процедурата е достатъчно стресираща и е необходимо отношенията лекар-пациент да бъдат по-специапни. Ако самият лекар е демотивиран за резуптата, какъвто случай съм имала, то няма как той да е положителен.
– Спазвате ли специален режим на хранене сега или преди бременността, който да ви поддържа в перфектна форма и какъв е той?
– Не спазвам специален режим, но съм изключила от менюто си някои храни, които не са подходящи за бременни жени. Ограничипа съм сладките неща, но не съм се лишила от тях напълно. Хапвам си по малко, но често.
– Налагало ли ви се е досега да имате нужда от сериозна лекарска помощ за вас или за някой от близките ви – кога, при какви обстоятелства?
– Моите родители заболяха от тежки болести | и имаше периоди, в които непрекъснато обикапях с тях по болниците. Баща ми беше болен от диабет, а мама – от рак.

МИНАХМЕ ПРЕЗ  КОШМАРНИ ИЗЖИВЯВАНИЯ, за съжаление лекарите не успяха да помогнат и на двамата.
– Какво е мнението ви за българските лекари и болници изобщо?
– Аз не съм от хората, които непрекъснато обвиняват лекарите за всичко. Защо не се говори за условията, при които повечето от тях работят? Голяма част от държавните здравни заведения са в толкова ужасно състояние, че трябва много да обичаш професията си, за да не избягаш от там веднага. И това при условие, че могат да си намерят без проблем работа в друга страна, която да е доста по-добре платена…
– Разчитате ли на алтернативни методи за лечение – билки, иглотерапия, хомеопатия или др. ?
– Отскоро започнах да се обръщам към хомеопатията заради невъзможността да попзвам лекарства по време на бременност. Все пак това не ме накара да се отрека напълно от традиционното лечение, мисля че то не трябва да се изключва.
– Какви са причините според вас за високата заболеваемост на българите от рак, инсулт, инфаркт, хипертония и други тежки и сериозни заболявания?
– Живеем в изключително замърсена среда, храним се с продукти, за които никой не е сигурен какво точно съдържат. Погледнете какво се рекламира непрекъснато – само вредни храни, и никой не реагира на това. Лошата храна, стресът и несигурността са част от основните причини за високата заболеваемост на българите.

Вижте и

14.07.2014 01:02 | Доктор | стр. 24 |

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре