250219_122760691139577_3801213_nГенерал Атанас Атанасов, бивш директор на НСС: За съжаление през последните 25 години не съм чул да има осъден банкер или да бъдат върнати кредитите от една фалирала банка. В случая с КТБ наблюдаваме опит за замитане на следи от страна на управляващите, които искат да прикрият следите си.  Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” генерал Атанас Атанасов, бивш директор на НСС. В случая става въпрос за опити за скъсване на отношенията на една от управляващите партии – ДПС и някои хора в нея с тяхната банка. Недопустимо е това, което се случва – не може да се изнасят данни от одита на една банка от страна на надзора на БНБ и няколко дни след това прокуратурата опроверга изнесените данни.

Няма политически натиск върху надзора на БНБ, той направо си е полегнал на сегашните управляващи. С какво се занимава гуверньорът на централната банка, ако наистина не знае с какво се занимават подчинените му, както се опитва да ни убеди Иван Искров. Макар че в случая съм убеден, че той много добре е знаел какво се случва, заяви генерал Атанасов. Категорично съм против да се приема каквото и да е извънредно законодателство в НС, което има единствената цел да замете следите на извършените далавери между ДПС и нейната банка в лицето на КТБ, добави бившият шеф на НСС. Въпросът в случая е да се потърси отговорност за неадекватните действия на гуверньора на БНБ. Не знам дали наистина от ДПС са му предложили той да си подаде впоследствие оставката и да стане депутат от тяхната партия с цел да се сдобие с имунитет. И да е така то имунитетът е временно явление, заяви бившият шеф на НСС.

Абсурдни са твърденията, че над 200 милиона са били изнесени от банката и след това са изнесени през митниците. В случая става въпрос за пари, които в продължение на години да били изнасяни по различни направления и въпросът е бил тези средства да се оформят легално, което явно не се е случило. Цветан Василев е добре най-сетне да се прибере в България и да започне да дава обяснения за случилото се в КТБ, защото в момента слушаме само едната страна в конфликта – тази, която през годините му е възлагала различни задачи и му е давала средства за банката, заяви Атанас Атанасов.

БТВ, „Тази сутрин”

[spider_facebook id=”1″]