Сега четете
Шеф Пеньо Иванов приготвя традиционни ястия на международно изложение

Шеф Пеньо Иванов приготвя традиционни ястия на международно изложение

Chef IvanovСпециалистът в традиционната българска кухня шеф Пеньо Иванов бе избран сред майсторите, които ще представят характерни за родната кулинария гозби на международно изложение днес и утре. На 10 и 11 юли Летния театър в Добрич ще се превърне в сцена на кулинарна фиеста, която събира професионални и начинаещи готвачи от страната и чужбина. Те ще демонстрират своя опит и майсторство в кулинарните изкуства, ще представят оригинални ястия и специалитети и ще споделят иновации в храненето и ресторантьорството. Събитието няма състезателен характер, а цели да популяризира кулинарията като основен фактор за развитието на туризма.

Заедно с шеф Иванов, който представя Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 и , традиционни гозби за гостите ще приготвят и неговите колеги Галина Василева, Иван Иванов и Марин Мирков.

Шеф Иванов е прочут като човека, който вече няколко години проучва и популяризира българската кулинария, а през 2009 г. издаде и книгата „Рецептите на баба“, посветена с традиционни регионални рецепти. Той е организатор на Националния кулинарен фестивал
„Пъстра трапеза на гости на моя град“, Националната инициатива „Пазител на традициите“ и много други събития, свързани с българските традиции в областта на кулинарията, занаятите, фолклора и изкуствата.

В сесии на живо по време на двудневната кулинарна фиеста (участниците ще приготвят директно пред погледа на зрителите специалитети от националната си кухня, като също така ще разкрият продуктите на рецептата, техниката и тайната за приготвяне на ястието. За по-любопитните, те ще разкажат как е възникнала идеята за нетрадиционното приготвяне и поднасяне на ястието.

От участниците се очаква да внесат иновация в своето представяне – замяна на един или повече от продуктите в традиционната рецепта, нова технология на приготвяне на добре познати ястия, интересен начин на декориране и поднасяне, или нещо ново, различно и атрактивно.

За публиката ще бъдат подготвени над 15 вида ястия, сервирани в дегустационни порции, които гостите ще имат възможност да опитват. Ще бъдат изложени и над 10 вида хляб.

Кулинарните демонстрации и в двата дни са с начален час 13:00 часа, а организатори са Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“, гр. Добрич.

Вижте и

Проект BG161PO003-2.4.01-0021-C0001 “Устойчиво развитие на клъстер „Кулинарни изкуства и гостоприемство”, Договор № К-02-11/26.07.2012 г., се финансира по схема BG161PO003-2.4.01 „Подкрепа за развитието на клъстерите в България“ по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.“

Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7
www.ariz7.com
https://www.facebook.com/pazitelnatradiciite?ref_type=bookmark
https://www.facebook.com/ChefIvanov?ref_type=bookmark

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре