George-Clooney-in-The-AmericanДжордж Клуни е бесен заради статия на таблоида “Дейли мейл”, в която се твърди, че майката на неговата годеница била против предстоящия им брак поради религиозни причини, съобщава Асошиейтед прес. Холивудският актьор заяви, че твърденията на вестника относно раздора му с Бария Аламудин, майка на годеницата му Амал Аламудин, са неверни и безотговорни. Клуни и лондонската адвокатка Амал Аламудин обявиха година си през месец април.

Родената в Бейрут Аламудин произхожда от религиозната и етническата общност на друзите. Тя е разпространена в Ливан, Сирия и Израел. В статия на “Дейли мейл” вестникът цитира неназовани “приятели” на Клуни и на годеницата му, според които Амал може да бъде отлъчена от общността на друзите, тъй като ще се омъжи за друговерец. Таблоидът припомня, че много жени са били убити, заради нарушаване на строгите обичаи на друзите. Клуни заяви, че абсолютно нищо в тази история не е вярно. “Амал не е била в Бейрут от времето, от което започнахме да излизаме заедно, изтъкна актьорът.

А Бария в никакъв случай не е против сватбата ни. И да се експлоатират религиозните различия, когато те дори не съществуват, е безотговорно и опасно.Разпалването им в името на по-големите тиражи на вестниците, е криминално начинание!”. Днес от “Дейли мейл” официално се извиниха на Клуни за публикувания материал. Изданието призна, че фактите са неверни и се оправда с обстотятелството, че статията била получена от журналист на свободна практика и не е била изготвена от членове на редакционния екип.

btvnews.bg

[spider_facebook id=”1″]