United PassionЖерар Депардийо, Сам Нийл и Тим Рот в ролята на трима легендарни президенти на ФИФА

Ден преди финала на Световното първенство по футбол в Бразилия, Българската национална телевизия ще излъчи един от най-добрите филми, посветени на историята на Федерацията на интернационалните футболни асоциации /ФИФА/.

Премиерата на филма „Обща страст” за България е на 12 юли (събота) от 20:25 часа по БНТ 1, а повторение ще има в неделя от 12:30 часа.

Във филма участват Жерар Депардийо, Сам Нийл и Тим Рот. Те влизат в образите на Жюл Риме, Жоао Хавеланж и Сеп Блатер. Лентата разказва историята на трима легендарни президенти на ФИФА, превърнали една игра в бизнес за милиони. Самата футболна федерация финансира заснемането на „Обща страст” в Швейцария, Азербайджан, Франция и Бразилия, с 16 млн. лири.

Бизнес, страсти, предателства, компромиси и съдбовни обрати – лентата показва всичко онова, което остава скрито за зрителите по стадионите и пред екрана.

Световната премиера на „Обща страст” бе на 18 май 2014г. на Филмовия фестивал в Кан. След това той бе представен в Сърбия и Русия. Идва ред и на България, благодарение на Българската национална телевизия.

[spider_facebook id=”1″]