Сега четете
БСП стяга онлайн медия преди изборите

БСП стяга онлайн медия преди изборите

bspСвършиха парите за радио „Звезда”

БСП планира да направи своя онлайн медия преди парламентарните избори през есента, научи „Монитор“. Целта на платформата ще бъде на нея да се публикуват всички позиции на представители на левицата. Сега на партийната страница могат да бъдат намерени само официалните изявления, както и много малка част от медийните участия на червените. Според апаратчиците на „Позитано“ 20 това не е достатъчно и има необходимост да се засили присъствието на новини за левицата в интернет.

Досега подобна функция изпълняваше сайтът на партийното радио „Звезда“, което обаче напоследък е позанемарено от БСП. Около европейските избори, а и след тях, на онлайн страницата на радиото се публикуваха постоянно новини, свързани с левицата.

Редакторите избираха и най-силните цитати от деня на червените партийци, качваха и звукови файлове с интервюта. От известно време обаче сайтът не е обновяван. По самото радио, което се излъчва в интернет, пък тече основно музика. Причината за изоставянето му е, че финансиране за него е било осигурено до края на юни. Въпросът за средствата по всяка вероятност ще бъде поставен на следващото заседание на Изпълнителното бюро. То обикновено се провежда във вторник, но тази седмица няма да се състои.

Вижте и

Причината за отлагането на заседанието е, че лидерът Сергей Станишев е в Брюксел. На заседанията си тяснопартийното ръководство ще трябва да реши дали да развива сайта на радиото, или да изработи нов.
Радио „Звезда“ стартира като медия, чиято цел беше да привлече младите избиратели. Данните за ефективността обаче не били особено добри. Левицата все пак е доволна от екипа и най-вероятно ще продължи да работи с тях, дори да е в друг формат.

Монитор | стр. 2 | МАРИЯ ПАПАЗОВА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре