Сега четете
Мобилната реклама има същия успех като печатната, сочи проучване 

Мобилната реклама има същия успех като печатната, сочи проучване 

AdvertisingИнтересната реклама в списание може да привлече вниманието на читателя, докато той прелиства страниците, но може ли подобна реклама да привлече някого, когато е показана на таблет? Все по-голямото разнообразие от екрани и формати за показване на реклами може да се окаже истинско маркетингово главоболие. Това се дължи на факта, че все още не е ясно кога и къде поставените на екрана реклами въздействат на потребителите. Въпреки това новите проучвания показват, че рекламите в списания, разглеждани на таблет, са също толкова ефективни, колкото тези в печатните кампании.

Скорошно проучване на GfK MRI Starch Advertising Research откри, че рекламите на специалните версии на списанията за таблет привличат също толкова добре вниманието, колкото тези, публикувани във физическото копие.

Компанията е провела онлайн проучване, за да анализира реакциите на потребителите към 28 624 реклами, поставени в 805 списания за таблети, издадени миналата година. Данните са сравнени с тези за печатните издания. Потребителите били запитани дали си спомнят да са прочели някоя реклама и дали са откликнали на реклами, които имат интерактивно функции.

Най-ефективните реклами в дигиталното издание са били запомнени от повече от 80% от читателите, данни, близки до тези за печатните реклами. Потребителите са откликнали най-много на реклами на домакински продукти и при двата типа реклами. Според GfK печатните реклами на зеленчукови сокове са имали средно 66% успех в привличането на вниманието. На второ място, с 64%, се нареждат ментовите бонбони, храната, напитките, както и категориите с намаления.

Вижте и

Рекламите на супи, жилища, строителни и универсални магазини също имали високи нива на успех. В дигиталното пространство рекламите на жилища и сгради, както и на универсални магазини, са имали най-висок успех – 64%. Тези категории са следвани от бонбоните, които били запомнени от 63% от потребителите. Сред респондентите, запомнили поне една реклама от таблетно списание, 62% твърдят, че интерактивните функции на списанието са им помогнали да научат повече за продуктите и услугите, които се рекламират.

По Investor.bg

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре